Een hele dag praten met je handen


Je ziet hierboven geen filmpje? Klik hier om de video op YouTube te bekijken.

“Goedenavond. Ik ga vertellen wat ik gisteren gedaan heb: eerst heb ik de Hogeschool Utrecht, afdeling Gebaren, Taal & Dovenstudies bezocht. Zij organiseerden een festival: het Allerhandenfestival. Je kon er verschillende workshops volgen, mensen ontmoeten en gezellig kletsen. Ik heb twee workshops gevolgd: visuele muziek (leuk maar dat was zweten!) en gebarenspelletjes. En heb er ook mensen ontmoet en leuk mee gepraat.
Daarna ben ik naar Amsterdam gegaan. Ik heb samen met mijn cursisten van de fotografiecursus in Nijmegen het fotografiemuseum ‘FOAM’ bezocht. En daar rondleiding gevolgd door een dove medewerker van het museum. Het was heel interessant maar het duurde wel een beetje kort. Jammer. Daarna ging ik weer terug naar Arnhem. Het was een leuke dag.”

7 Reacties

 1. Hoi Judith, ik heb de vertaling nog iets preciezer gemaakt. Want ik had niet alles erin staan. Leuk dat je dingen kunt herkennen!

  Reply
 2. Eindelijk een filmpje dat ik kon volgen zonder terug spoelen of er vraagtekens bij te zetten.

  Lekker duidelijk en helder!

  Reply
 3. Ha Gems, Raafje is lief hè! Gelukkig is hij ook weer bijna helemaal beter.
  @Xavèr, bedankt! Het is een goede manier om te oefenen. Opnemen en terugkijken. Maar het kostte wel een paar takes voordat het er enigszins goed op stond.

  Reply
 4. Hoi Suzette,

  Ik ben voor een familiedag in september op zoek naar 1 of 2 studenten gebarentaal die een workshop willen organiseren. Uiteraard staat er een vergoeding tegenover ook al hebben we een beperkt budget.
  Kun je ons verder helpen? Wellicht heb je een naam of telefoonummer genoteerd bij het allerhandenfestival?

  Bij voorbaat dank,

  Jeroen

  Reply
 5. Hoi Jeroen, ik ben weer terug van vakantie…vandaar dat mijn reactie even op zich liet wachten. Bij de gebarenopleiding aan de hogeschool Utrecht kunnen ze je vast verder helpen. Contact: Tel. (030) 254 71 00
  E-mail: secretariaat.igtd@hu.nl

  Ik hoop dat het lukt! Veel succes met organiseren…wat voor een familiedag is het eigenlijk?

  Reply

Laat je reactie achter