Het lelijkste stukje

rozegroenbruingrijsgeel33Een avondwandelingetje. Een grijze, grauwe straat. Op de achtergrond het geluid van de treinen op Arnhem Centraal.

Het wordt langzaam schemerig. Ik haal mijn oog van de zoeker en kijk om me heen. Behalve een paar spinnen, kan ik geen enkel leven in de straat ontdekken. Geen bewegende vitrage, geen verlichte kamer en geen geluiden van tv of radio. Er steekt een koel briesje op en onder m’n dunne lentejasje krijg ik kippenvel.

Ik stap over een hondedrol en schuif met mijn voet een geplet bierblikje aan de kant. Een passant laat zijn fiets door de zwaartekracht de aflopende straat door bewegen en houdt zijn ogen voor zich op de weg gericht.

Dit is het terrein van stickerplakkers, taggers en mensen die geen boodschap hebben aan vuilnisbakken.

Maar zelfs zo’n lelijkste stukje biedt nog wat moois.

2 Reacties

Laat je reactie achter