Ik heb een goed idee…

druiven

J. Mama, ik heb een goed idee.

S. Ja?

J. Kom eens mee kijken, ik wil iets laten zien, kom mama-mama-mama!

(in de keuken)

J. Kijk mama! Druiven en aardbeien!

S. Ja, wil je die?

J. Da’lijk misschien.

S. Nu nog niet?

J. Nee, ik wil eerst iets anders.

S. Wat dan?

J. Een ijsje!

S. Maar die hebben we niet thuis, kunnen we vanmiddag wel kopen in de speeltuin.

(Jippe denkt)

J. Emmm. Mama, is het al licht?

S. Ja.

J. Is het ochtend geworden?

S. Ja, het is al bijna middag.

J. Dan gaan we een ijsje halen!! Kom mama kom!

S. Nee, maar het is nog geen middag. Straks pas.

J. Mag ik er dan nóg een?

S. Nog een wat?

J. Een ijsje.

S. Nou, eerst maar gewoon één ijsje.

J. Ja maar ik wil er nóg een en nóg een en nóg een. (met ritmisch gestamp erbij)

S. Niet zo zeuren. We gaan straks één ijsje kopen.

J. Met twee stokjes?

S. Ja, dat kan wel. Als ze die hebben.

J. Ja, dat hebben ze wel want toen die andere keer had ik die ook gehad!

S. Oh ja.

J. Mag de baby dan ook een ijsje?

S. Nee, dat hoeft ie nog niet.

J. Mag ik dan het ijsje van de baby hebben?

S. Nee.

J. Mama…?

S. Ja…

J. Ik heb nóg een goed idee.

S. Hmmm…

J. Dan kan ik morgen nóg een ijsje kopen, toch?

S. Ja, dat kan wel. Denk ik.

J. Ja, dat denk ik ook mama! Dat is een goed idee hè!

S. Zeker.

J. Oh. Mama, ik heb nóg een goed idee.

S. Ja…Zucht.

J. Ik wil éérst aardbeien en druiven en daarna pas een ijsje.

S. Oh ja.

J. Mama, ben ik dan een bofkont?

S. Ja, dat ben je!

3 Reacties

  1. wat een moeder lijden kan…

    maar even serieus: die druiven. Zijn dat die indische? Ik stond in de delhaize en zag daar druifjes. Ik dacht: mmm zijn er al druiven? En toen zag ik dat ze van india kwamen. Dat vind ik dus ietwat absurd. Ik probeer zoveel mogelijk dingen van zo dicht mogelijk bij te eten. Voor mij hoeft dat vele vervuilende verkeer niet zo. Ik zag van de week ajuinen van nieuwzeeland! ze lagen naast een bergje franse ajuinen… Voor mij die franse! en geen druiven dus…

    Reply
  2. @ysabje, ik moet bekennen dat ik helemaal geen verstand heb van wanneer wat groeit. Wij kopen veel van onze spullen in de bio-winkel en op de bio-markt en dan heb je vaak (ook niet altijd) seizoensproducten. Deze druiven heb ik bij de gewone groentenboer gekocht en niet eens gekeken waar ze vandaan kwamen. Ik zal de volgende keer toch ‘ns even op dat zakske spieken. Want je hebt daar natuurlijk wel een punt!

    Reply

Laat je reactie achter