Natter-in-natst

Met een beetje verf en heeeel veel water zijn wij uren zoet. Nat-in-nat heet deze verftechniek en we gebruiken daar dik aquarelpapier voor. Je maakt een vel papier aan beide kanten nat (anders gaat deze opbollen) en maakt aquarelverf aan in verschillende bakjes. 

Met grote en kleine kwasten breng je de verf aan op het papier en laat dit uitlopen (hoe natter het papier, hoe meer het uitloopt). Je kunt water en verf met een spons opdeppen als het papier een verf-rivier is geworden.

Het werkje kun je laten drogen en later weer opnieuw nat maken en er een laag overheen verven. Of je knipt de a-4tjes in vieren waardoor je vier kaarten krijgt. Zo hebben Jippe en ik ook onze kerstkaarten gemaakt.

Heerlijke verf trouwens, die Stockmar. Zo mooi van kleur en helderheid. Bij ons om de hoek zit een prachtige speelgoedwinkel die opheffingsuitverkoop heeft (zo jammer dat ze weggaan…)  dus daar heb ik deze verf met flinke korting gekocht.

5 Reacties

 1. Hoi Suus,
  Wil je voor mij wat flesjes kopen.
  Deze verf mengt veel mooier dan die ik nu gebruik.
  Of is Jippe’s techniek beter?

  Reply
 2. Is goed. Ze hebben nog een paar kleuren. Ik zal ze morgen kopen, ik laat je nog weten welke kleuren het zijn…fijn weekend!

  Reply
 3. Hoi Suzette,

  Ik ben de vriendin van Nico (van StS). Ik bekijk je site regelmatig en vind hem hartstikke leuk. Maar… nu heb ik een vraag. Die zou ik je graag ‘prive’ willen stellen als het kan. Zou ik je kunnen mailen?

  Groetjes!
  Margreet.

  Reply
 4. @OMama: ze hadden nog 4 potjes en die heb ik voor je gekocht, geel, bruin, blauwgroen en groen. Misschien kunnen we wel iets ruilen want ik heb zelf oranje en rood als warme kleuren.
  @ysabje: ik ben zelf ook een schilderfan dus doe dat ook graag met Jippe maar er zijn ook dingen waar ik bijna nooit zin in heb, bijvoorbeeld voorlezen en met de kinderen buiten wandelen. Daar hebben de kinderen dan weer Yvo voor. Ik meen op jouw blog te hebben gelezen dat Tadeusz’ vader meer van het schilderen is? Dus dat is dan gecovered. En dan kan jij met de kleine gaan fotograferen. Je bent nooit te jong om te leren wat sluitertijd en diafragma is :-)
  @Margreet: mail me gerust op mail@suzette.nu

  Reply

Laat je reactie achter