Nieuwe oude vloer

Oh, nieuwe oude houten vloer met je kieren en gaten. Je prachtige kleur in het zonlicht. Je warmte en je echtheid. Wég met dat IKEA-laminaat!!

Moet ik ineens denken aan vroeger, toen mijn zusje een kruiswoordpuzzel aan het oplossen was en mij vroeg of een vier-letter-woord met de omschrijving: (gescandeerd) WÉG MÉT BOMÉN! misschien ‘leus’ kon zijn. (Van de club van natuurhaters??). Het was natuurlijk ‘laan’, een weg met bomen. Maar vanaf toen was het wel ònze favoriete leus als we geen zin hadden in weer eens ‘n boswandeling op zondag.

Maar terug naar de vloer, we hadden via marktplaats een granieten aanrecht-plus-gootsteen gekocht en bij die mensen lag een mooie houten vloer, die ze kwijt wilden omdat ze een nieuwe gingen leggen. Deze oude mochten we zo hebben, als we ‘m er zelf uit haalden. Is dat geen goede deal! (Helemaal omdat ik, wegens een ernstig geval van luiheid, niet kon helpen met eruitslopen of leggen.) Als bedankje heb ik een mooi én lekker houten kistje met bio-kruidenplantjes voor ze gemaakt.

En hierbij dus een kijkje in onze woonkamer met nieuwe vloer!

Oh ja, en een fijn Pinksterweekend! Wij zijn hier, komt u ook?

10 Reacties

 1. Ik zag de foto’s al op je flickr, mooie vloer zeg! Vind ik ook altijd veel mooier dan zo’n gelikte Ikea/bouwmarkt vloer.
  Fijn weekend!

  Reply
 2. wij verhuizen volgende week en hebben dan overal, behalve in de living, zo’n mooie oude vloer. De verf laag is erafgehaald en het hout staat weer mooi blank, wat kijk ik daar naar uit.
  Mooie foto’s en wat een leuk verhaal van die laan.

  Reply
 3. OP Flickr zei ik het al maar weer: echt een prachtige vloer!
  Zou ik ook super graag willen als ik op mezelf ga, spullen en een vloer e.d. waar mee geleefd is, waar een verhaal aan zit! ^^
  Veel plezier ermee en fijn weekend!

  Reply
 4. Je verhaal met de leus ‘Weg met bomen’ kwam mij zooo bekend voor. Ik heb dat vroeger ook eens eerst verkeerdelijk opgevat. Pas na invulling van andere letters was toen mijn frang gevallen!
  En idd, leuke vloer! :-)

  Reply
 5. hey suze!
  De vloer is echt supermooi geworden! Ik kan niet wachten ‘m in het echt te zien! blijkbaar hebben meer mensen een associatie met een leus! verrassend om te lezen :)
  groetjes uit Beetsterzwaag!

  Reply
 6. maak je m dekkend wit of white wash? Heb zelf de eetkamertafel ooit met parketlak transparant met een beetje wit erdoor behandeld: slijtvast en wit maar met houtstructuren. Is misschien een ideetje – maar ben benieuwd wat je ervan gaat bakken!

  Reply

Laat je reactie achter