Over gordijnen en verven

gordijn1

Nou ja. Over één gordijn en verven. Ik wilde een verloop maken, en het is een béétje gelukt. Voor een mooie gradient heb je meer tussenstappen (vaker verdunnen) en meer geduld nodig. Ga ik de volgende keer proberen.

gordijn2

Hierboven was de stof nog nat, en was ik nog heel blij…na het opdrogen werden de lijnen wat harder:

gordijn3

Maar ik ben niet ontevreden over het resultaat. Ik weet alleen nog niet of ik het gordijn (het is eigenlijk een laken) zo laat hangen, of dat ik er kussenhoezen van maak. Wat jullie?

19 Reacties

 1. zo is het in ieder geval prachtig!
  ik zou het extra werk en de kans op verknoeien niet zien zitten. Maar ja, ik ben dan ook niet zo’n bezig en handig bijtje als jij he…

  Reply
  • @Ysabje, kans op verknoeien heb ik meestal geen boodschap aan. Heb m’n haren ook al heel vaak in een opwelling geverfd…met behoorlijk wisselend resultaat. Dan is een gordijn niet echt spannend :-)

   Reply
 2. Oh, wat een leuk idee!
  Ik hoop niet dat je het erg vind als ik het pik ;). Ben al weken aan het proberen te bedenken wat voor gordijnen er in het nieuwe huis moeten komen.

  Reply
  • @la merlette blanche; ik heb een dylon zakje voor handwas gebruikt. Dat is poeder, je kunt zoveel gebruiken als je nodig hebt, en de rest gemakkelijk bewaren. Over de milieubelasting moeten we het vrees ik niet hebben :-(

   Reply
 3. Hallo Suzette. Het ziet er hardstikke mooi en leuk uit. Ikzelf zou er wel kussenslopen van maken of een dekbedovertrek en voor de gordijnen de kleur blauw van het behang nemen en op dezelfde manier verven. Maar smaken verschillen natuurlijk

  Reply
  • @Nicole, blauw was vroeger altijd mijn lievelingskleur..:-) Maar de kleur (blauwgroen) van het behang én van het kasje (= dezelfde kleur) is moeilijk te krijgen/maken denk ik, en dan ben ik bang dat het nét anders wordt…

   Reply

Laat je reactie achter