Gastblogger Sonya – Tour #6

What a wonderful world tour

Wat zijn de hoogte- en dieptepunten van je reis tot nu toe?

De hoogtepunten: ik kan uren over dit onderwerp praten, want er zijn zoveel ervaringen die buitengewoon fantastisch zijn geweest.

Het is altijd een ‘moment van glorie’ wanneer je boven op een berg belandt. Al het werk om daar te komen gecombineerd met het, normaal gesproken, mooie uitzicht en de gedachte dat je vanaf nu weer naar beneden kunt, geven een geweldige voldoening!

the Christo Redentor Pass on Chilean side (l) - storm about to hit in Bolivia (r)

Behalve deze verbazingwekkende momenten, de andere hoogtepunten hebben één ding gemeen: de ongelooflijke gastvrijheid van mensen waar dan ook ter wereld.

De dieptepunten: gelukkig zijn er niet te veel van deze ervaringen!

Regen is altijd een minpunt voor mij. Vanaf jongs-af-aan hield ik er absoluut niet van. Dus op de fiets met bagage is ook niet echt prettig. Vooral als het in bakken naar beneden komt en je moet doorfietsen…

Fysieke limiet

Iedere keer dat ik in onveilig verkeer of op de snelweg moet fietsen omdat er geen andere route is, voel ik me heel beroerd. Ik heb ook een grote hekel aan tunnels en zou het liefst over de berg heen fietsen om die te ontwijken.

Als je je fysieke limiet hebt bereikt en je gedwongen bent om verder te gaan, dan is het ontzettend moeilijk om gelukkig te zijn. Eén van deze soort momenten maakte ik mee toen ik mijn fiets urenlang over een hobbelig zandpad in Bolivia en Chili moest duwen. En dit dan op een hoogte van meer dan 3500 meter boven zeeniveau met stormachtige tegenwind. Ik zal mijn hulpeloosheid ten opzichte van de natuur nooit vergeten.

our longest ascent: in Nepal. 2150 metres of climbing (l) - sometimes you just have to push! (r)

Morgen de laatste gastpost van Sonya: Hoe ben je veranderd?

1 Reacties

Laat je reactie achter