Gastblogger Sonya – Tour #7

What a wonderful world tour

Hoe ben je veranderd?

De grootste verandering is mijn omgang met en waardering van mijn materiële bezittingen.

Tenzij je een onbeperkt budget hebt, leer je snel te leven met wat je hebt. Je wordt ook creatief met reparaties en je leert goed te improviseren. Onderweg hebben we al deze vaardigheden geleidelijk opgebouwd.

using a plastic bottle to fix a snapped cable guide (l) - climbing the mountains in Western China (r)

Als je voor het eerst weggaat, is alles nieuw of nog in goede staat. Tegen de tijd dat zes maanden voorbij zijn heb je geleerd welke dingen je het meest waardeert en zul je ongetwijfeld minder in je tassen hebben.

Eenvoud

Ik weet zeker dat we nog steeds gehecht zijn aan bepaalde voorwerpen, maar ze zijn ofwel een noodzaak of een comfort dat we belangrijk vinden voor ons en onze levensstijl. Alles wat multifunctioneel is, is zeer geliefd. Maar de grootste ontdekking na zoveel jaren onderweg is heel duidelijk: je hebt erg weinig nodig om gelukkig te zijn en nog minder om te overleven. Hoe meer spullen je om je heen hebt, hoe meer rommelig en gecompliceerd je leven wordt. En het leven is echt goed als je het eenvoudig houdt.

Ik hoop dat als ik met fietsreizen stop, mijn minimalistische gedachten doorgaan. Deze manier van leven is niet alleen zeer bijzonder, maar belangrijk voor mij om gefocust te kunnen blijven.

In het Nederlands bestaat de uitdrukking: “je bent jong en je wilt wat”. Ik heb een andere versie gemaakt: “je bent en je wilt wat”. Hoewel dit niet echt een verandering in mijn filosofie is, heeft onze reis dit wel bevestigd.

Waarnemingsvermogen

Ik weet dat ik nu alles kan, als ik dat wil en als ik mijn zinnen er op zet. Ik besefte dit wel eerder, maar wist niet of het echt zo was of dat het alleen mijn overmoedige gedachten waren. Ik twijfel daar nu niet meer aan.

Ik heb een geweldig waarnemingsvermogen ontwikkeld en ik voel heel goed mensen en omgeving aan. Ik vertrouw onvoorwaardelijk op mijn intuïtie.

Ik ben niet bang om plannen te wijzigen en nieuwe plannen te maken. Soms is ‘het idee’ van fietsen of reizen in een land heel anders dan de realiteit. Als ik het – in het algemeen – niet leuk vindt, dan doe ik het niet.

Ik ben zeer ‘aanpasbaar’ geworden.

Ik heb absoluut geen tolerantie voor mensen die liegen of me proberen af te zetten.

Ik ben niet bang om “nee” te zeggen tegen iets wat ik niet wil en ik zeg regelmatig wat in me op komt. Dat laatste is niet altijd een voordeel.

Ik hou vooral van ezels; daarna lama’s en kolibries; en mijn favoriete insect is zonder twijfel de libelle.

my favourite insect: the dragonfly

Verder lezen? Kijk op tour.tk voor al onze verhalen en foto’s.

2 Reacties

  1. Ik wens jullie alle goeds en nog veel mooie en bijzondere ervaringen toe op jullie reis :) Ik ben vorig jaar in Jordanië en Libanon geweest en zag libanon al op jullie lijstje staan, maar Jordanië is ook een echte aanrader, vooral Petra.
    Suc6 gr Saskia

    Reply
  2. Met veel interesse las ik jouw reisverslagen, want ik wil ooit gaan reizen om onderweg foto’s te maken. Ook lijkt me mooi om dove mensen, die daar leven te leren fotograferen, zodat ze kansen krijgen om hun toekomst te kunnen verbeteren. De vraag is of het verstandig is om als dove alleen op reis te gaan of is het beter om met z’n tweeen te gaan doen?

    Reply

Laat je reactie achter