Sterren voor Advent

Adventsterren 3
Adventsterren 9

Ik maakte deze sterren om de klas van Jippe te versieren voor de Adventstijd. Als de zon erdoor schijnt, lijken het net kristallen!

Advent; tijd van hoopvolle verwachting, stilte na de stormen van de herfst.

Adventsterren 6
Adventsterren 8

Deze hierboven is mijn favoriet.

Adventsterren 4

Hier vind je de stappen om een eenvoudige achtpuntige ster te maken. Deze kun je als basis gebruiken en er zelf variaties op verzinnen. Goede tips/links voor vouwdiagrammen zijn trouwens van harte welkom in de reacties.

Adventsterren 5
Adventsterren 10

Adventsterren 1

Ik volgde de vouwdiagrammen uit het boek ‘Kerstversieringen’ van Thomas Berger (Uitgeverij Christofoor). Ik werkte met vliegerpapier, je kunt ook vloeipapier gebruiken.

Adventsterren 2

En voor nu een heerlijk weekend gewenst!

22 Reacties

 1. Erg mooi. Ik heb hier nog ergens zo’n boekje liggen volgens mij……….eens opzoeken dit weekend/komende week (en dan om vliegerpapier want ik heb enkel wit en paars)

  Groetjes en een goed weekend!
  Miriam

  Reply
 2. gaaf, leuk idee voor volgend weekend! Dan weer ogen richting de Kerst, nu nog even genieten van de perikelen rondom Sinterklaas…

  Reply
 3. Hoi Suzette, ik ben ook sterren aan het vouwen, en nu ben ik erg benieuwd hoe je de helemaal gele maakt. Een paar heb ik al uitgevonden, maar die ziet er wel heel mooi, en ook ingewikkeld, uit. super mooi trouwens, en leuk om te maken! Heb je een voorbeeld van die gele digitaal?
  Groetjes Floor (die van de HK, Yvo zal ze volgende week wel zien hangen!)

  Reply
 4. Hoi Suzette
  Ik was ook bezig met het zoeken naar vouwinstructies om te maken met mijn vijfde klas. Ik vond deze http://www.lapappadolce.net/. Klik door naar lavoretti en dan vind je meerdere ster-tutorials.
  Het is in het italiaans maar de foto’s spreken voor zich. Een heerlijke inspirerende site is het. Zie ook de sneeuwkristallen van papier op de rode ondergrond. Mooi!

  Reply
 5. Ik vindt het echt super mooi hoe jullie dit maken en zeker hoe dit tot zijn recht komt als de zon schijnt. Zelf ben ik helaas niet zo creatief, dus heb ik mijn raamdecoratie door een professional laten doen en is zeer mooi geworden. Helaas kan ik geen foto toevoegen anders had ik het graag met jullie gedeeld.

  Reply
 6. Hoi Suzette,

  Afgelopen week kwam ik via google op je youtube-kanaal rondom gebarentaal. We hebben sinds drie maanden een dochter die doof is geworden op haar derde levensdag. We hebben je videos bekeken over dieren en ook die over hoe je jezelf voorstelt in gebarentaal. Erg leuk gedaan. Ik verwijs er ook naar vanaf mijn verse gebarentaalblog.

  Maar de reden dat ik je schrijf is dat mijn vrouw vandaag het verzoek kreeg van iemand om sterren te gaan vouwen voor op winkelramen toen ze al googlelend op bepaalde site kwam waar ik terloops even op keek en toen opnieuw de naam Suzette zag. Dat is ook toevallig, dacht ik, die naam hoor je toch niet zoveel, en toen zag ik dat het gewoon dezelfde Suzette was!

  Toch grappig niet?

  Misschien wil dit toeval wel zeggen dat we elkaar misschien iets te zeggen hebben!? Als je er voor open staat zouden we misschien eens ervaringen kunnen uitwisselen rondom gebarentaal en opvoeding?

  Groetjes,
  Joost

  Reply
  • Hoi Joost, bedankt voor je uitgebreide reactie. Wel toevallig inderdaad! Ik heb ook even een kijkje genomen op jouw nieuwe blog; leuk!
   Ik mail je nog even over je laatste vraag.

   Reply
 7. Hoi Suzette,
  Heb je ook een beschrijving van de gele ster / zonnebloem met het kristalletje er onder? Die vind ik prachtig! Ik wil er graag een paar maken voor in mijn nieuwe huis!
  Groetjes van Sanne

  Reply

Laat je reactie achter