Tapas voor de kids

Kids tapas (vegan)

Ik schep de borden van de kinderen altijd te vol, waardoor ze nooit hun hele bord leegkrijgen. Niet zo motiverend voor ze.

Vandaag deed ik het anders. Van alles kregen ze een beetje, aten hun hele bord leeg en vroegen zelfs om meer. Dat had ik natuurlijk achter de schermen al klaarstaan :-)

Hierboven zie je (met de klok mee, ik begin op 12u):

 • blaadje basilicum, gevuld met een fris yofusausje en zongedroogde-tomatenspread
 • rondje basmatirijst, gegarneerd met twee reepjes vegaknakworst
 • dun rondje gebakken en gezouten tofu met humus en bieslook
 • komkommer met zongedroogde-tomatenspread en humus
 • tomaatje, gevuld met rijst en vegaknakworst yofusaus, met een stukje vegaknakworst als ‘kurk’
 • komkommer met humus en een plakje vegaknakworst
 • (in het midden) vegaknakworst met reepjes komkommer en een scheutje balsamicoazijn

Ik had hetzelfde, maar dan saai:

Rijstbord

12 Reacties

 1. Als niet-vega ben ik nog steeds een beetje bang voor tofu en aanverwante dingen…evenals peulvruchten en aanverwante dingen zoals hier de humus…maar als ik dat bordje voor de kids zie…dan denk ik…okee, dát zie ik wel zitten! Ik ben ook erg benieuwd naar de vega-knakworst…en de yofu…hm, toch eens proberen!

  Reply
 2. oh,ben blij dat ik niet de enig met ‘goeie eters’ ben,ik doe ook altijd mijn best om hun bordjes leuk te maken en meestal is mijn bordje een vlug vlug bordje ;)
  ziet er allemaal heel lekker uit…gaan we hier ook eens doen..

  Reply
 3. Wat creatief! Allemaal leuk en lekker en niet te ingewikkeld, je moet alleen net creatief genoeg zijn om er op te komen, fantastisch!! Ik wil ook! Maak je de humus zelf trouwens? Ik heb verschillende potjes uit de winkel geprobeerd, wat zit daar veel verschil in zeg.

  Reply
  • @Hanneke, deze humus heb ik gewoon gekocht, maar ik maak het ook wel eens zelf. Maar inderdaad zijn er grote verschillen in smaak. Allemaal uitproberen dus ;-)

   Reply
 4. Dat ziet er goed uit! Ik heb toevallig gisteren zelf een portie hummus gemaakt, en moet zeggen dat het me alles meeviel. Niet moeilijk en in mijn mening lekkerder dan de kant-en-klaar potjes die ik heb geproefd.

  Reply
 5. Zo, maar das verkopen!!! Mooi opgemaakt bord, spannend eenhapshapjes en klaar ben je!
  Hier zijn mijn kinderen ook gek op dit soort hapjes, gaat stukken beter dan alles op een bord.

  Reply

Laat je reactie achter