Vorig jaar rond deze tijd…

…maakten we al de eerste herfstwandelingen en was de seizoenstafel ook al helemaal in herfstsfeer. Dit jaar zit ik nog in de zomermodus en hebben we sinds de verhuizing nog helemaal geen plekje voor de seizoenstafel gemaakt (en waar zijn al die spulletjes eigenlijk gebleven? – ‘duikt de zolder op’).

…woonden we nog op één hoog in de hipste wijk van de stad. Het was een heerlijk licht appartement. Dit jaar wonen we in een klein arbeidershuisje in een volkswijk op een kwartiertje fietsen van het centrum. En hebben we eindelijk de zo gewilde voor- en achtertuin, schuurtje én zolder (die trouwens nog helemaal vol staat met onuitgepakte verhuisdozen – ‘duikt maar weer de zolder op’).

…had ik nog een naaihoekje en naaide ik derhalve af en toe nog eens wat. Dit jaar zijn we nog bezig om alles een eigen plekje te geven in ons nieuwe huis. En met een woonoppervlakte van minder dan 60m² is dat nog best een uitdaging.

…had ik nog een eigen kantoor waar ik werkte, nu werk ik veel minder en en doe ik dat gewoon thuis. En dat bevalt me prima.

…kreeg ik deze prachtige bos bloemen van mijn lieve Yvo.

11 Reacties

 1. Er liggen mooie kastanjes en eikels, maar door het weer van deze week lijkt het nog even geen herfst. Kan mij dus wel voorstellen dat je nog niet aan een herfsttafel toe bent. Vandaag van een kastanje een spinnenweb gemaakt en aan een buurmeisje gegeven. Ter vergelijking mooie echte spinnenwebben laten zien.

  Reply
 2. @Zapnimf, er zijn verschillende redenen waarom we verhuisd zijn: ons vorige huis had precies evenveel woonoppervlakte, maar nu hebben we daarbij ook nog een kelder, zolder, schuur en de tuin. Dus al met al wel veel meer leefruimte. En dus een bovenverdieping – heel fijn – in het oude huis was alles gelijkvloers.
  Ook wonen we nu een stuk dichter bij de school van de kinderen, scheelt een hoop fietstijd en een rottige brug (we hebben geen auto dus moeten altijd fietsen, weer of geen weer). En we wonen nu in een rustige straat qua verkeer, dus de kinderen kunnen voor op straat spelen, in de oude wijk stond er iedere dag vanaf 16u een file voor ons huis te ronken.

  Reply
 3. Geef mij ook maar een huisje met tuintje ipv een appartement. Ik zou ‘t nooit kunnen, in een appartement in de stad wonen, mijn lichaam heeft echt groen nodig! ;-)

  Reply
 4. Allemaal anders als vorige jaar,…
  Zoveel nieuwe dingen, leuk!
  Wij moeten ons ook behelpen met dergelijke oppervlakten, niet veel maar prima te doen! En de tuin, het buiten, de rust, maakt een hoop goed! (wij komen ook uit hartje centrum)

  Reply

Laat je reactie achter