Afscheid van de opvang

Gisteren waren Jippe en Raaf voor de laatste keer bij de kinderopvang. Na de zomer gaat Jippe namelijk naar school en daar is ook een kinderdagverblijf waar Raaf naartoe kan. En tot die tijd zijn ze lekker vrij en thuis.

Om de laatste dag op de opvang te vieren had Yvo minimuffins met rozijnen gebakken en ik had weer knuffeltjes genaaid voor de kinderen. Ik had Jippe en Raaf met stofkrijtjes (instrijkbaar en dan wasbaar) op een witte lap laten tekenen en heb die stof voor de knuffeltjes gebruikt. Voor de achterkanten gebruikte ik verschillende bloemenstofjes. Voor de leidster had ik een patchwork kussentje gemaakt. Ik zocht de patchworkstofjes uit op de kleuren die de jongens in de tekening hadden gebruikt.

Er waren naaktslakken, vlinders en hartjes-knuffels en kraakzakjes voor de allerkleinsten.

Nu eerst zomervakantie en dan óp naar de volgende fase, naar school!

7 Reacties

 1. Misschien herhaling … maar goede ideeën mogen herhaald worden toch! Het ziet er prachtig uit. Die stofkrijtjes ga ik ook eens halen.

  Reply
 2. Ha die suzettee,

  Ik volg je site nog altijd met veel plezier!
  Die leuke ideeen van je inspireren me enorm, deze keer ook weer.
  Ik ga nu zelf oude stoeltjes opknappen, een likje verf en nog wat leuke kleurtjes uitzoeken voor het stofferen.
  Als je weer tips hebt, zie ik die graag!

  Reply
 3. Wat een superleuk idee! Ik wilde als creche traktatie eerst tshirts appliceren maar denk nu dat ik dit ga doen. Alleen: waar koop je stofkrijtjes? Ik heb er nog nooit van gehoord en kan ze ook niet vinden online, maar misschien zoek ik verkeerd? Textielstiften heb ik wel maar dat gaat nog niet zo goed (met een dreumes en een peuter). Alvast bedankt! O ja, de stenen uitljes ga ik ook uitproberen, echt heel tof. Groetjes Melanie

  Reply

Laat je reactie achter