Bedankt en leestips gevraagd

(Foto van de boekenkast-boom vond ik ergens(?) op Emma’s designblogg.)

Wie heeft er nog leestips voor in de kerstvakantie? Ik heb wel zin in een goede inspirerende biografie. Bij voorkeur over een vrouw. Iemand een goede titel?

Enne, bedankt voor al jullie complimenteuze, enthousiaste en lieve reacties op mijn blog deze week. Dat doet een mens goed!

Voor de lucky few: een hele fijne kerstvakantie, voor de rest die maandag gewoon weer een tunnel door de sneeuw moet graven om op z’n werk te komen: een heel fijn weekend!

16 Reacties

 1. ken je het boek over Bea Visser: ‘dove prinses’? biografie over een dove vrouw in de 20e eeuw. Haar levensverhaal genoteerd door Petra essink. Het is een dun boekje, in een halve dag uit. Heel mooi als je geinteresseerd bent in doven en gebarentaal.

  Reply
 2. Ha Mau_., die heb ik gelezen toen Yvo en ik zelf door de Redwoods kwamen op onze hitchhike-road-trip van Seattle naar San Francisco. We kwamen daar toen ook tree-sitters tegen, erg inspirerend inderdaad!
  Alle andere aangeraden boeken kende ik nog helemaal niet, of heb ik nog niet gelezen. Bedankt voor de tips!!

  Reply
 3. De boeken van Ffyona Campbell (die te voet verschillende continenten doorkruiste, en als eerste vrouw rond de wereld liep) en het levensverhaal van Karen Armstrong (de non die uiteindelijk niet katholiek bleek) vond ik enorm inspirerend en leuk om te lezen.

  Reply
 4. Ik vond “een keukenmeidenroman” super en “de Paardenjongen” (zoektocht van ouders met een autistisch kind) vond ik ook heel mooi.
  Ik vond The fountainhead (ik heb m gelezen in het Ne: De eeuwige bron) ook een heel mooi en inspirerend boek.

  Reply
 5. @Sas: Dat aardappelschiltaartboek is ook verschenen onder de titel “Eilandpost” Misschien dat je hem zo nog wel kunt krijgen.

  Reply
 6. Wow! Zoveel tips, bedankt! En voor de Arnhemse blog-bezoekers: nu niet snel naar de bieb gaan om deze titels te gaan lenen he! Want dat is precies wat ik ga doen in de kerstvakantie ;-)

  Reply

Laat je reactie achter