Bloemen en muren

Veldbloemen in ons nieuwe huis.
En de eerste laag grondverf op de – voorheen zwarte – kozijnen dekte gelukkig al meteen heel goed. Aflakken en klaar!

De steenstrips waar ik al aan begin te wennen en waarvan ik nu zelfs twijfel of we er wel overheen moeten stucen. Wat jullie?

En van harte welkom nieuwe lezers en volgers! Bedankt voor jullie bezoek en leuke reacties :-)

8 Reacties

 1. Ik heb hier in ons nieuwe huis een muur met steenstrips (wit) en in m’n vorige huis toevallig ook. Beiden van de vorige bewoner trouwens, dus niet zelf aangebracht. Ik vind het wel een prettige structuur dus ik laat het zo. Als alle muren steenstrips hadden dan zou ik het laten stuccen (op 1 muur na).

  Groetjes
  Miriam

  Reply
 2. Ik heb muren van echte baksteen, zelf witgemaakt omdat baksteenrood zo donker was. Ik hou ervan. En de muren met ramen zijn dun granol en ook daar hou ik van. Helemaal glad zou ik vreemd vinden, ik zie dit al zo lang…

  Reply
 3. Ha! Stuccen is kei-moeilijk! D.w.z. góed stuccen is moeilijk. Wij hebben zelf wel es wat gedaan, maar oef, blij dat het niet in de woonkamer was! Laten stuccen is duur…en érg strak. Is ook mooi. Maar witte steenstrips…laten wij nu net verhuisd zijn naar een huis vol schrootjes en met stenen wanden! Eerste gedachte: gladzetten. Maar toen we de rest van het huis eens wit hadden gemaakt en de stenen ook, waren de schrootjes (met een dun laagje whitewash) ineens kei-gezellig! Mijn man probeerde het nog even…’zal ik niet…?’ Nee, doe maar niet. We vinden het supergezellig zo.

  Reply
 4. Vergeten erbij te zeggen: mijn vader kan goed stucen :-)…en ongeveer de helft van de muren in huis moet gedaan worden. We hebben het behang overal afgehaald en de pleisterlaag kwam mee.

  Eén wand in de woonkamer is voorzien van deze steenstrips, toen ik het voor het eerst zag dacht ik meteen: “die muur gaan we ook glad maken”. Maar nu vind ik hem eigenlijk best mooi. En het scheelt ook weer wat stucmeters, want we moeten al zo veel doen…

  Jullie horen het nog, bedankt voor de reacties!

  Reply
 5. als ‘t maar 1 muur is, gewoon zo laten!! Hebben wij ook in O’de. Vind ik best mooi, doet mij aan bungalowhuisjes in centerparks en dus vakantie denken :)

  Reply
 6. Hm ik zou er spijt van krijgen als ik niet zou stucen. Ben niet zo dol op steenstrips. Ik ben heel benieuwd, volgens mij wordt het prachtig. Je weet het nu iig al heel mooi op de foto te zetten!

  Reply
 7. Ik geloof dat ik het ook zo zou laten. Als het enkel om één muur gaat en de rest lekker glad en strak wordt, dan vind ik het een mooi contrast in structuren :-)

  Reply

Laat je reactie achter