Broodje warme worst

Lunch vandaag: twee geroosterde boterhammen met margarine, veldsla, tomaat, mayonaise en gebakken plakjes vegaworst. Verder een koffie verkeerd (met soyamelk) en een kokosmuffin (met kokosmelk). Yum!

En wat had jij als lunch?

Fototip

En hierbij ook maar meteen een tip voor fotograferen bij tegenlicht of eenzijdig licht: gebruik een reflectiescherm. En omdat ik van mijn echte reflectiescherm een plafondlamp heb gemaakt, gebruik ik hier aluminiumfolie. Je kunt ook een witte snijplank gebruiken, een witte lap, wit dienblad…oid.

14 Reacties

 1. In de pauze:
  5 sneetjes dorus brood (zonnepit zuurdesem) waarvan 3 met tartex basilicum spread en 2 met cashewnotenpasta. Twee glazen multivruchtensap. “Tommelbos krachtvoer”!

  Reply
 2. restjes gesponserde brood van de biobakkers met gesponserd beleg van vers en veggie. moet allemaal dringend op, dus dik belegde luxe boterhammen! mjummjumjum

  ow ja, ook nog restjes cupcakes (choco-munt), ‘t zijn de laatste 40 van de 1000.

  Reply
 3. Dat ziet er lekker uit :)
  Ik had twee geroosterde boterhammen met verse avocado en wat zout, en een zelfgemaakte smoothie van frambozen, bosbessen en magere yoghurt.

  Reply
 4. Een vroege lunch vandaag, kwam van yoga terug en had trek. Normaal ben ik niet zo van het brood (heb veeeeel liever groenten ‘s middags!), maar dit was over en er was niet veel anders in huis. Het werden dikke boterhammen van ongesneden brood met cheezly cheddar en tomaat. Plus een paar olijfjes erbij.

  Reply
  • @Suusie, klopt. Ik werkte daar een aantal jaar geleden zelf en nu werkt Yvo er :-)
   En Yvo heeft de muffins gemaakt…ik zal vragen of hij het recept nog uitschrijft.

   Reply
 5. Ik ging net een beetje kijken om aan een vegatarische levenstijl te beginnen door de documentaire Forks over Knives, waarin veel wordt gezegd over het verband van hogere inname van dierlijke eiwitten ook hogere kans op veel kankers en ziektes voorkomt ook was dit het geval bij zuivelproducten, volgens deze documentaire die als zeer betrouwbaar wordt beschouwd. ik ging dus op zoek naar alternatieven en ik ben nu al moe, er staat overal dat iets wel slecht is, tofu is slecht want er zitten ook weer allemaal verkeerde stoffen in, soja was eigenlijk ook niet goed en zitten voel oestrogenen in en ik ben een man, het enige wat overblijft zijn bonen, rare zaden en sla – hoe kan ik op zoiets leven als mens zijnde en ook nog energie willen hebben voor te sporten etc. Kan iemand mij nu eens een keer vertellen wat wel en niet goed is want het internet staat vol met allemaal onzin en de een beweert het tegenovergestelde van de andere en ik snap er niks meer van. Ik ga wel wat minder vlees eten en vaker voor tofu kiezen en ook naar recepten zonder vlees/vis zoeken, maar ik weet nu niet wat wel en niet goed voor me is.

  Reply
  • Ja Pietje, het is ingewikkeld! Maar ik ga voor: afwisselend (niet steeds hetzelfde), peulvruchten kun je de maraton op lopen, liefst biologisch en van de scharrelslager(indien betaalbaar) en van dichtbij en in ‘t seizoen(voor t milieu). Dit is een site over veganistsch eten, dus niets van dierlijke oorsprong. Nog geen eitje, nee inderdaad. Als je alleen vegetarisch wil eten (geen vlees/vis) zijn daar vast andere sites voor te vinden.
   En waarom gebruik je je eigen naam eigenlijk niet? Groetjes, Hanneke

   Reply
  • Hoi Pietje, ik weet ook niet wat wel of niet goed voor je is. Dat is een lastige vraag, en afhankelijk aan wie je ‘m stelt zul je waarschijnlijk een ander antwoord krijgen.
   Ik durf geen gezondheidsclaims te doen over veganisme, want ik kan wel zeggen dat ik veel gezonde veganisten ken, maar dat is natuurlijk niet representatief.
   Wat ik wel weet: dieren fokken, doodmaken en uitbuiten is niet goed voor die dieren. En met mijn veganistisch dieet probeer ik daar het verschil te maken, dus de gezondheid van dieren is mijn motivatie om zo te eten. En ik voel me daar mentaal én fysiek prima bij.
   Succes met je zoektocht (en beslissingen)!

   Reply

Laat je reactie achter