De jongenskamer – deel zoveel

De jongenskamer wordt steeds witter…hierbij even een kijkje hoe het er nu uitziet. Er staat nog wat schilderwerk op het programma, ik wil nog patchwork gordijnen naaien en dat was het dan wel zo’n beetje. Dan is het gewoon af. Voor even…;-)

Hierboven zie je trouwens mijn oude muziekdoosje, die dingen zijn niet kapot te krijgen (en geloof me, dat heeft Jippe echt getest).

Weet je nog dat we dit mooie klimrek en een gymbank kregen? Beide hebben intussen een plekje op de kinderkamer gekregen en worden volop gebruikt. Jippe heeft het klimmen allang onder de knie en verzint nu steeds nieuwe dingen op, aan en achter het klimrek. Raaf kan ook zelf naar boven klimmen, maar niet naar beneden…opletten dus.

De opbergvakken in de vloer hebben een gat gekregen om ze gemakkelijk eruit te kunnen tillen. Echt ideaal om ‘s avonds al het speelgoed in te schuiven! Ik vroeg jullie wat ik met de deksels zou doen en er zaten hele leuke ideeën bij. Maar om mezelf er gemakkelijk vanaf te maken heb ik de kinderen krijt gegeven en mochten ze beide een luik voltekenen/krassen.

Behang

Ook vroeg ik jullie om advies welk behang ik zou gaan gebruiken. Ik had wilde plannen met bloemen en retro-achtige patronen en wellicht nog om dan met verschillende soorten behang een patchwork op de muur te maken. Maar ook hier heb ik me er gemakkelijk vanaf gemaakt en bij de eerste de beste bouwmarkt een rol gepakt waarvan de kleuren me wel aanstonden. Toen ik stond te twijfelen zei Jippe: “Kom mam, die doen we gewoon. En gaan we nu weer?”. Zie hieronder het resultaat. Ik ben er blij mee!

De jongens slapen in een stapelbed met aan het bovenste bed nog extra speel- en opbergruimte en ruimte voor een extra (logeer)matras.

De stoffen taart met klittenband heb ik al een hele tijd geleden gemaakt en er wordt nog steeds mee gespeeld (vooral gegooid). Zelf ook zoiets maken? Je kunt hier mijn handleiding vinden.

Raaf slaapt sinds kort in het grote bed, dus het ledikantje kon weg en dat scheelt veel ruimte. Het voordeel van Raafs bed is dat het verzonken is in de (verhoogde) vloer, hij kan er dus niet uitvallen. Heel handig.

Het kleurpalet

Ze spelen graag op hun kamer en ook het samen slapen gaat prima. De volgende keer laat ik zien hoe wij de kleding en speelgoed van de kinderen opbergen. We wonen met z’n vieren in een apartement van minder dan 90 m2, zonder schuur, berging, zolder of kelder en dan moet je goed nadenken over het opbergen van je spullen.

Op de website Apartment Therapy stond een tijdje geleden trouwens een bericht met tips over het gebruik van schappen. Met foto’s uit ons huis :-), het artikel heet Suzette’s Houseful of Inspirational Shelving. Leuk hè!

9 Reacties

  1. Zo dat is mooi geworden zeg!:) Hebben jullie het zelf geschilderd of hebben jullie het laten doen? Ik heb zelf wat handige tips via *reclame-link weggehaald door Suzette* gevonden, misschien dat jullie er nog iets aan hebben?
    Kamers zijn echt heel mooi geworden! Super leuk ook dat klimrek!

    Reply

Laat je reactie achter