De korte tour

keuken

Ach, we doen weer eens ‘n binnenkijkertje. Omdat ik het zelf ook altijd zo leuk vind om bij anderen naar binnen te kijken. Én omdat ik regelmatig de vraag krijg om een fototour door het hele huis te doen.

Hierbij een korte tour langs de plekjes die op het moment van fotograferen toonbaar waren :-)

fatboy

voorkamervoorkamer-plantenwinkeltje2

Raafs nieuwe winkel van twee oude kastjes (die toevallig heel goed bij elkaar passen). Het kastje op de grond heeft wieltjes, heel handig.

winkeltje1gang

kamerraaf

Jippes bed – voorheen hoogslaper – hebben we van lage pootjes voorzien (heel fijn om een vader te hebben die kan lassen…):

bed-jippe

En dit alles wordt vakkundig schoongehouden door onze poetshulp:

wassen

(Raadsel: hoeveel vogels zie je op de foto hierboven?)

Binnenkort hopelijk een buitenkijkertje, maar ik moet bekennen dat de tuin nog lang niet lenteklaar is. We hebben nu twee weken vakantie, dus daar gaat verandering in komen!

Goed weekend!

20 Reacties

 1. Leuke foto-tour!
  Ik twijfel nog over het bruine vlekje rechts op de foto, maar ik denk 5 vogels te zien.
  Wat voor plant bloeit daar zo mooi in de woonkamer, is het een soort geranium?

  Reply
 2. Maar,…. nu sla je jullie slaapkamer/bedstee over! En daar was ik nu juist zo benieuwd naar :-)
  Geweldige tour, ik word altijd zo blij van jouw huis, het geeft een lichte, warme, vrolijke, gebalanceerde en gezellige indruk. Misschien moet ik mezelf toch maar eens uitnodigen op de thee?

  Enne, ik tel 2 mooie vogels, 4 boze vogels, en 1 vreemde vogel (welk kind zeemt nou ramen).

  Reply
  • @mir, het bed is moeilijk te fotograferen…èn ik ben niet zo’n beddenopmaker. Kom ‘t gerust eens live bekijken. Willen jullie ook zoiets maken?

   Reply
 3. Wat een leuk begin van mijn zaterdagochtend…ik zag een beetje op tegen de gebruikelijke opruimactie, maar ben nu helemaal geïnspireerd om er iets leuks van te maken. En dat winkeltje! Wow…wat gaaf! Ik vind het super hoe jullie huis werkelijk barst van de slimme en leuke alternatieven. Zo’n korte tour smaakt naar een lange tour… ;-)

  Reply
 4. Wat een leuk en licht huis hebben jullie toch. Ik neem regelmatig een kijkje op je blog als ik creatieve inspiratie nodig heb. Heb je foto’s zelfs ‘gebruikt’ om mijn man ervan te overtuigen dat een behangetje met roze bloemen er echt heel cool uitziet (en toen was hij om, dus bedankt! ;)).

  Fijn weekend!

  P.s. Ik tel net zoveel vogels als Mir al deed, alhoewel ik Raaf niet zo’n vreemde vogel vind, aangezien ik zelf twee peuters heb die ook heel graag ‘ helpen’ met poetsen.

  Reply
  • @Danielle; en zit jullie bloemetjesbehang er al op? Ik moet eerlijk bekennen dat ik niks heb overlegd…heb gewoon behang gekocht en de muur beplakt…met het risico dat ik een keer thuis kom en de muur voorzien is van een zwart behang met circled A’s. ;-)

   Reply
 5. Jeeej, een prijs gewonnen! Helaas woon ik niet bij je in de buurt :).
  Het roze bloemenbehang (met vogels, btw) zit er sinds gisteren op en ik word er erg blij van. Normaal ben ik ook wel van het ‘gewoon kopen zonder overleg’, want we hebben een nogal verschillende smaak op woongebied en achteraf is er altijd een stuk minder commentaar, of is het ineens ‘toch wel leuk zo’, haha!. Maar ik ben halaas niet zo’n goede behanger als jij en had dus hulp nodig deze keer…
  Fijne (vakantie)week!

  Reply
 6. Als ik even een dip dagje heb, ga ik op jouw blog kijken. Ik word er altijd zo vrolijk van! Jullie hebben zulke originele ideeën en het huis ziet er geweldig uit. Ik raak helemaal geïnspireerd en mijn handen beginnen dan te kriebelen.
  Jullie kinderen zijn ook boefjes, ik vind het vooral geweldig hoe jullie ze opvoeden. Veel ouders kunnen daar wat van leren.

  Reply

Laat je reactie achter