Een berg vitamientjes

Mijn weerstand is echt zo laag…als ik met iemand die verkouden is alleen al aan de telefoon heb gezeten dan heb ik het al weer te pakken.

Weinig stress/drukte, op tijd naar bed, tijd voor jezelf, ontspanning, rust in je hoofd is natuurlijk het beste voor een goede weerstand, maar ook het moeilijkste. Gezond eten gaat me wat beter af. En hopelijk helpen die vitamientjes (& mineralen) me ook een handje.

Wat zit erin, en wat zit daarin?

Avocado: Vitamine B, B6, Vitamine E, Vitamine C, natrium, calcium, ijzer

Zeekraal: jodium, natrium, calcium, ijzer

Veldsla: Vitamine C, Pro-Vitamine A, Vitamine B11 (foliumzuur), chlorofyl, ijzer,  magnesium, natrium, calcium

Komkommer: Vitamine B1, Vitamine B2, Vitamine C, kalium, calcium, fosfor, ijzer

Alfalfa: Vitamine C, natrium, calcium, ijzer

Pijnboompitten: natrium, kalium, calcium, ijzer, zink

Olijfolie: Vitamine K, Vitamine E

De bovenstaande informatie heb ik overal vandaan geplukt, heb je aanvullingen of verbeteringen dan hoor ik het graag.

Nutrition Chart

Een van mijn bronnen is mijn handige (en leuke) wat-zit-waar-in kaart van Liz Cook, superhandig voor vegans om in de keuken te hebben hangen:

(Mau, had jij mij deze destijds getipt? Ik heb ‘m al een aantal jaar en weet eigenlijk niet meer hoe ik eraan kom…in Brighton gekocht?)

4 Reacties

 1. Geen idee, maar ze hebben ‘m in B’ton idd!!

  Ze hebben ‘m bij Infinity foods (we denken eraan om met EVA ook zo ene te maken in ‘t nederlands, denk dat da best wel zou lopen). Niet alleen deze maar ook nog een chart met yoga dingeskes op (van die houdingen), en nog wat andere.

  Ben begin maart in B’ton btw, Gwbl gaan ophalen.

  Reply
 2. Beste Suzette,

  Na een lange zoektocht over internet op zoek naar niet al te moeiijke maar lekkere veganistische recepten, kwam ik aan op jouw website en het is werkelijk een feest voor het oog en de tong! Helaas kan ik hier in Mexico niet alle ingredienten krijgen, maar dit recept (en de spaghetti met basilicum) waren goed te doen, met een exotische aanvulling van alle prachtige groentes die hier op de markt zijn te krijgen.
  Bedankt en een zonnnige groet uit Guadalajara!

  Joris

  Reply
 3. @Joris, leuk dat je me hebt gevonden :-) En als je nog een lekker Mexicaans vega-recept hebt dan hoor ik het graag!

  Reply
 4. Hoi, via Smulweb op jullie site beland en hier wordt ik alleen maar vrolijk van!
  Zal de site zeker nog vaak bezoeken voor receptideetjes, Hartelijk dank hiervoor.

  Reply

Laat je reactie achter