Een functionele ananas-kokosroomtaart

Omdat ananas (vooral de kern) erom bekend staat dat het een weeën-opwekkend stofje bevat (kinine) probeer ik mijn ananas-consumptie op te voeren. Of het nou een bakerpraatje is of niet, je weet tenslotte maar nooit…

Ik was eergisteren (op 11 september) uitgerekend, nu vind ik het niet zo erg dat het die datum niet is geworden. Vandaag was het de dertiende dus dat is misschien ook geen ideale datum. Maar morgen lijkt me prima! Dan wordt het een zondagskind, geen slechte start toch?

Ik heb eerst een halve verse ananas naar binnen proberen te werken maar daar was mijn tong niet zo van gediend. Heb nog de hele dag een prikkende tong gehad (ja, ik had de ananas wel geschild…).

De andere helft van de ananas heb ik daarom maar in een ananas-kokosroomtaart verwerkt. Om heel eerlijk te zijn; ik vond het niet superlekker maar ik ben eigenlijk ook geen echte ananas-fan. Dezelfde taart kun je natuurlijk ook met ander fruit maken, vooral aardbeien, perziken en banaan zijn mijn favoriet.

Voor de ananas-variant: ik heb de ananas vermengd met kokosroom, vanilleyofu (=sojayoghurt), rozijnen en bruine basterdsuiker. Dat mengsel heb ik 20 minuten in de oven laten sudderen. Daarna heb ik er agar-agar (=plantaardige gelatine) doorheen gemengd en dat hele mengsel op een bodem van verkruimelde biscuitjes en margarine gestort in een springvorm.

De taart heb ik 2 uur laten afkoelen en opstijven in de koelkast. Het resultaat was een fris-fruitige ananas-kokosroomtaart.

Laat je reactie achter