Gastblogger #3 – Judith – Chocomousse

Mijn naam is Judith. Ik ben veganist, straight edge, net getrouwd met R. en al héél lang bevriend met Suzette :-)

Hierbij het recept van mijn – op dit moment – favoriete toetje: veganistische chocomousse.

Laatst kreeg ik bij de toko een stuk zijden tofu. Ik koop dat zelf eigenlijk nooit, maar ik had wel eens gezien dat je er lekkere toetjes mee kan maken. Na een beetje zoeken op internet kwam ik op het volgende toetje met lekker weinig ingrediënten die ik toch al in huis had.

Benodigdheden

 • 1 pak zijden tofu
 • een stuk pure chocolade of hagelslag
 • 3 eetlepels ahornsiroop
 • 1 theelepel vanille extract (Je kunt ook vanille aroma gebruiken)

Bereidingswijze

Gooi de zijden tofu in de blender en maak het tot een glad geheel. Smelt in een pannetje de chocolade. Ik gebruik zelf bijv. Tony’s Chocolonely (puur) of als ik geen chocolade in huis heb pure Fair Trade hagelslag. Schat zelf een beetje in hoeveel. Je kan de chocolade au bain marie smelten, maar ik doe meestal een heel klein bodempje water in de pan en smelt de chocolade dan direct in de pan terwijl ik constant blijf roeren.

Voeg de ahornsiroop en de vanille toe en meng dit alles tot een glad sausje. Voeg deze chocoladesaus bij de tofu in de blender en zet de blender aan totdat alles mooi gemixt is. Laat de mousse afkoelen en zet ’m in de koelkast. De volgende dag is hij het lekkerst.

Je kunt ‘m zo opeten of serveren met vers fruit: bijvoorbeeld een aardbei er bovenop of wat besjes. Of muntblaadjes (uit eigen tuin!).

Smul smakelijk!

x Judith

6 Reacties

 1. Die is heel lekker! Ik heb hem bij gebrek aan zijdetofu, en bij overschot aan gewone tofu, ook eens met een blok ordinaire tofu gemaakt. Beetje wennen in’t begin (want geeft wel een iets sterkere bijsmaak…) maar zelfs dat was eigenlijk best lekker!

  Reply
 2. In het boek ‘Ecofabulous’ staat een ander recept voor veganistische chocolademousse en die is heerlijk!!! En erg verrassend, namelijk met avocado. Echt een aanrader!

  Reply
 3. Ik heb een pakje soyatoo eerst goed opgeklopt en daarna gesmolten (pure) chocolade toegevoegd. Erg lekker voor zo, of op een taart.

  Reply

Laat je reactie achter