Gebarentaal :: Les 7 :: Dierengebaren

handalfabet

De langverwachte dierengebaren! Doe je weer mee?

Dit was de laatste les, ik hoop dat ik jullie wat heb kunnen leren over gebarentaal, dovencultuur én dat er wat gebaren zijn blijven hangen! Je kunt natuurlijk in je eigen tempo de lessen af en toe herhalen.

Bedankt voor al jullie vragen, opmerkingen en leuke reacties op de lessen!

Deze les maakt deel uit van de minicursus gebarentaal, de andere lessen vind je hier.

13 Reacties

 1. bedankt voor de lessen en ook voor deze weer. Bij mij blijft zeker iets hangen al is het moeilijk, maar ik ga zo nu en dan inderdaad herbekijken en zo blijven bijleren.

  Volgende minicursus…hmmm fotografie en photoshop hebben mijn voorkeur

  Reply
 2. Jouw gebarenlessen zijn een erg fijn opstapje voor de 1e cursus gebarentaal die ik ga volgen vanaf September! Ik wilde het al heel lang doen, maar jij hebt het laatste duwtje in de rug gegeven! Dankjewel daarvoor!

  Nicky

  Reply
  • Hoi Nicky, graag gedaan ;-) En wat leuk dat je een cursus gebarentaal gaat doen! Heel veel plezier en succes met oefenen!

   Reply
 3. Leuk om te zien! Je doet het heel rustig en duidelijk!
  Ik las dat jij AB4 gevolgd had. Ik wist niet dat die bestond. Is het materiaal van AB4 ook van het Gebarencentrum?

  Reply
 4. Oke het is dus eigenlijk een cursus dat aansluit op de AB cursussen van het Gebarencentrum. Om op verschillende thema’s nog vaardiger te worden. Hoe is AB4 bevallen? Beter dat 1 t/m 3?

  Reply
 5. Hoi Yvet, ik heb NGT AB4 bij GeWeDo (in Nijmegen) gevolgd. Zij zijn (volgens mij) de enige die 4 aanbieden. Dat lesmateriaal is niet van het gebarencentrum maar het zijn themalessen die door Johan Ros worden gegeven. Meer info vind je op de website van GeWeDo.
  Wat we o.a. tijdens die cursus hebben gedaan: conversatie oefenen, (kinder)verhaal vertellen, rolnemen, perspectief en rolwisseling, mimiek en meer…

  Reply
 6. Hoi!
  ik typte dierengebaren in google en kwam bij jou site.
  wat een fijne en handige filmpjes!
  ik heb volgende week een sollicitatie als pedagogisch medewerker op een behandeling voor kinderen me spraak en hoor stoornis tot 5 jaar en ze vragen NMG van mij. Maar dat heb ik niet dus ben nu hard aan het oefenen via internet en jou filmpjes zijn erg handig! vooral de dierengebaren aangezien het tot 5 jaar is :)
  Super bedankt…
  groetjes Krista

  Reply
 7. hey suzette,
  ik ben het weer, (judith)
  een vriendin van me wilt graag de kleuren weten ik gebarentaal.
  Kan jij daarvoor zorgen?
  ik hoop echt dat je het wilt doen!

  vriendelijke groetjes
  judith

  Reply
 8. Ik heb veel aan jou filmpjes.
  Ben nu bezig met de opleiding babygebaren docent, maar de gebaren vanuit een boek leren is toch een stuk lastiger dan vanaf beeld :)

  Reply

Laat je reactie achter