Heel veel knoflook

Spaghetti met tofu (eerst gekookt voor de luchtigheid), sojaroom, peultjes, amandelen en hazelnoten (kort geroosterd) peper en zout en heel veel knoflook. De knoflook heb ik geroosterd in de oven, dat doe je zo:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het papierachtige vlies van de bol, maar laat de teentjes aan elkaar en pel ze niet. Snijd van de top van de bol een klein plakje af.

Leg de knoflookbol in een schaaltje. Giet er olijfolie over en bestrooi met peper en zout.
Bedek het schaaltje met aluminiumfolie en zet de knoflook een uur in de oven. Bedruip af en toe met de olie.

Smakelijk!

5 Reacties

 1. Dat ziet er lekker uit! Dat met de knoflook ga ik ook eens proberen. Zie net trouwens iets op tv over de vega slager in Den Haag. Dat hebben we hier in het noorden niet :(

  Reply
 2. Oh lieve Suzette… weer een prachtig recept, maar wie heeft er nu tijd om een uur lang een bolletje knoflook te roosteren in de oven? En dan ook nog je eten zo mooi te fotograferen en online te zetten? Ik echt niet…Hoe doe je dat toch? Ik heb een baan, een eigen praktijk en een kind om voor te zorgen en een huishouden schoon te houden… ik vraag me af wat ik verkeerd doe?

  Reply
  • Ha Lola, er schiet bij mij ook wel eens wat bij in hoor… Maar dat laat ik hier dan weer niet zien. Ik zou gemakkelijk een tweede blog kunnen beginnen met de naam: Wat maakt Suzette niet af? ;-)

   Reply

Laat je reactie achter