Het moet niet gekker worden

Vegan soy chicken
Vegan soy chicken

Tja, een kip. Inderdaad. We ontdekten een nieuwe toko en kochten daar vegan garnalen en worsten (die komen nog). En deze soyakip dus.

Ik vind het zelfs al irritant als er ‘vleesvervanger’ op een vegetarisch product staat (waarom staat er op vlees niet ‘plantaardig-eiwitproduct-vervanger’?). Laat staan dat het er ook nog uitziet als een dood dier. En nu lag er gewoon een kip in onze vriezer! Het moet echt niet gekker worden.

Vegan soy chicken

Jippe mocht het pootje hebben “want oma zei dat dat het lekkerste stuk was”. De hele kip was trouwens superlekker, dat moet gezegd. Maar het is gewoon zo…absurd.

Maar misschien toch handig om er altijd eentje diepgevroren te hebben voor in zo’n situatie:

Een fijn weekend! Het wordt mooi weer, hoorde ik via via. :-) Zit nog steeds op een nieuwsdieet en krijg daarom de weersvoorspellingen ook niet meer mee. Deze week was het iedere dag weer een verrassing. Een natte verrassing.

16 Reacties

 1. Ik lig in een deuk om dat filmpje,… hilarisch!
  Ik eet zelf niet veel vlees, maar dat is vooral omdat ik het niet erg lekker of aantrekkelijk vind (als plantaardig-eiwitproduct-vervanger):-)
  Ik heb er geen sterke ideen bij, of een uitgesproken mening, geloof ik. Al vind ik wel van alles,.. nouja.

  Maar die kip… een grote gelijkenis hoor, een waterkippetje van de super heeft ook van die vierkantjes van het bakje :-)

  Reply
 2. Maar he, wat ik vergat… een Toko is dus een handige plek om het origineel van die plantaardig-eiwitproduct-vervangers te vinden? Nooit geweten.

  Reply
 3. bereid ziet het er heerlijk uit! ik vind dat wel grappig dat het op een kip lijkt. ik ken heel wat vegatriërs die geen vlees willen eten als ze het beest er nog in zien. in blokjes is het vaak wel ok, maar als ze een pootje herkennen, ho maar…
  en dan maken ze die vegetarische dingen helemaal zoals het dier er uitziet.
  hihi.
  grappig filmpje.

  Reply
 4. heb ‘t ook nooit begrepen, vegetarisch eten dat op vlees lijkt, en dan gaat ‘t idd niet in seitan die wel eens op een steak kan lijken, maar dat kipvormige gedoe zou ik al niet binnen krijgen. Mijn moeder haalt zo’n kiptofu altijd aan om te “bewijzen” dat vegetariërs alleen maar nep eten… :-s terwijl alle groeten en noten granen die ik op m’n bord gaan toch echt wel oh-so real zijn ;-))

  Reply
 5. Ow ja, da’s inderdaad wel gek, zo’n volledige nepkip. Ik vond het onlangs al vreemd om vegetarische ‘kip’nuggets te eten, hoewel je in echte kipnuggets ook nog maar weinig kip herkent…

  Reply
 6. Als flexitarier kan ik zeggen dat kip in je mond anders aanvoelt dan rundvlees. Dus als er op een vervanger staat geschreven waar het in de mond aan doet denken, vind ik dat wel handig. Maar niet echt noodzakelijk hoor. Ik ben blij met die tip om eens in de toko te gaan kijken naar vega-garnalen! Mjammmm en vanavond vega bbq-worstjes, smullen, met pruim/meloen chutney!

  Reply
 7. Grappig :-)
  Nou hoeft de vorm niet zo te lijken op vlees voor mij, maar als er producten zijn met de structuur van vlees dan is dat toch wel erg handig.
  Voor mij om oude recepten van vroeger te kunnen maken, en voor twijfelaars misschien om over de streep te trekken dat koken zonder vlees prima kan!
  Lag deze sojakip in de vriezer bij de toko, of koeling? Ik heb altijd zo’n moeite om dingen te vinden in de toko :S

  Reply
  • @Laurie: dit kocht ik bij de toko in Arnhem-zuid in winkelcentrum de Drieslag. De toko zit verstopt achter de coop, op een parkeerterrein. Het ziet er echt niet uit van buiten, maar het is heel groot en er is zelfs een eethoekje in :-)
   De kip, worsten en garnalen vonden we in de diepvries.

   Reply
 8. Hahaha, een sojakip. Ik wist dat ze aparte vleesvervangers verkopen bij de toko, maar deze had ik ook nog nooit gezien. Ik koop dan eigenlijk ook nooit tofu-eenden e.d., maar misschien toch eens proberen?

  Reply
 9. Deze nepkip heb ik vandaag ook gegeten. Gehaald bij de Oriental (zit in Duiven en op de Johan de Witlaan. Ik heb de kip door Thaise curry gedaan… het was heerlijk!! De nepkip had van zichzelf al een lekkere smaak, had hem een uurtje in de olie, ui, knoflook en rode peper gelegd.

  Reply

Laat je reactie achter