Intussen in de nieuwe achtertuin

Heb ik de borders ontdaan van hondenpoep en glasscherven. Er stond niets(!) groens in de tuin toen we het huis kregen. Ik heb allerlei planten gekregen van cursisten en m’n vader en mocht bij vrienden uit de tuin wat boompjes weghalen.

Er staat nu dus al van alles en ik heb – behalve zaadjes – nog niets hoeven aanschaffen! De grindtegels zijn trouwens van later zorg, die laat ik nog even liggen. Idem voor de schutting en poort.

De schuur is (van binnen) gestuct, de vloer is opgehoogd en er zijn schappen gemaakt.

Waarop ik van alles aan het opkweken ben voor in de moestuin.

Sommige zaailingen zijn al klaar om uitgeplant te worden.

Mijn balkonkruiden hebben het ook prima naar hun zin.

Ik heb boompjes geplant en kon het toch niet laten om alvast wat grindtegels weg te halen…;-)

En de bloemen komen ook al op.

Dat wordt wel wat, toch!

11 Reacties

 1. Ik krijg helemaal kriebels, morgen ga ik grindtegels uit mijn tuin halen en plantjes planten! (dat was ik al van plan, maar nu nog meer zeg maar)

  Reply
 2. Wow, dat ziet er goed uit! En zo fijn, zoveel potjes met beloftes in de vensterbank! Heb je overwogen om de grindtegels gewoon om te draaien? Dan zijn ze grijs en glad, maar met betonverf kun je ze leuk opknappen. Op de site van Vroege Vogels zie je wat de Verlanglijst Voor Een Paradijstuin inhoudt, best leuk om te kijken of je van zo’n kale tuin een dierenparadijsje kunt maken, vrij simpel om te doen ook nog! Heel veel plezier samen daar!

  Reply
 3. @Mandy, zaadjes zijn van harte welkom :-) Ik mail je m’n adres, alvast bedankt!
  @Hanneke, over die omdraaitruc had ik al gehoord, en geprobeerd. Maar mijn tegels zijn aan de onderkant helemaal niet glad, maar juist nog scherper en lelijker :-(

  Reply
 4. Hè, da’s jammer zeg! Nou ja, misschien kan iemand anders de tegels wel gebruiken, smaken verschillen gelukkig. Ik heb me vergist trouwens: op de site van Vroege Vogels gaat het over Tuinreservaten, maar het zijn wel paradijsjes natuurlijk!

  Reply
 5. Wauw, het ziet eruit alsof het echt heel gezellig gaat worden! Leuke foto-impressie!
  Je mag ook altijd nog plantjes uit onze tuin hebben als je nog een leeg plekje over hebt (maar daar lijkt het al haast niet meer op, haha).

  Reply

Laat je reactie achter