Kerst-lichthuisjes maken

3-huis-knutsel-plaat-klein

Benodigdheden:

 • de uitgeprinte knutselplaat (op wit A4 papier)
 • potloden (om de huisjes in te kleuren)
 • schaar
 • lijm
 • een led-waxinelichtje

Werkwijze:

 1. print de knutselplaat uit
 2. kleur het huisje in, met potloden of verf
 3. knip het huisje (plus plakranden) uit
 4. knip (of snij) de ramen eruit, je kunt ook nog de ster van de kerstboom eruitknippen :-)
 5. maak vouwen op alle rechte lijnen
 6. lijm de plakranden in het plak het huisje in elkaar
 7. plaats er een led-waxinelichtje (geen echte!) in
kersthuisje1

De huisjesknutselplaat maakte ik samen met mijn zusje gemma.nu

kersthuisje2 kersthuisje3 kersthuisje4 kersthuisje5 kersthuisje6 kersthuisje7

Variatietips:

 • print de huisjes op gekleurd papier, of papier met een patroontje
 • print het huisje ook kleiner uit, dan heb je verschillende formaten huisjes

10 Reacties

 1. Zo leuk! En ze kwamen als geroepen: wij knutselden deze huisjes vanmiddag op het verjaardagsfeestje voor klasgenootjes van mijn kleuterdochter. Ze gingen allemaal naar huis met een mooi versierd huisje & kaarsje!

  Reply
 2. Ha Suzette,
  Zo, wat duurt dat Koffietijd lang zeg! Dat er mensen zijn die dat volhouden … Pas na het kijken (naast mijn nakijkwerk :-)) zag ik bij het doorzoeken van de koffietijd site dat je ook op een deel van de uitzending kunt zoeken.
  Goed gedaan hoor, alleen wel jammer dat je blog niet echt goed genoemd werd. Ik heb hem even bij de reacties gezet (na eerst een foute .nl versie — autocorrectie :-( ), hopelijk laten ze de link staan.

  Reply
  • @Geertje, haha…ik denk dat jij niet helemaal tot hun doelgroep behoort. Gisteren was voor mij ook de eerste keer dat ik het programma (terug)keek. Ik vond het toch wel leuk dat de andere items haken/breien en een vegetarisch kerstgerecht waren.
   Maar bedankt voor je compliment èn voor het spammen van m’n blog in hun comments ;-)

   Reply
   • Inderdaad, ik dacht ook meteen bij dat kerstgerecht dat dat behoorlijk goed bij jou paste, i.i.g. veel beter dan een groot gebraad. En die granny’s vond ik ook heel leuk om te zien. Goed project!

    Maar dan dat slotlied: a -aai am a – dreaming a – of a waait a – Christmas …
    Geweldig! ;-)

    Reply

Laat je reactie achter