Nu, eerder, toen

New tiles in the kitchen

Ja, de tegeltjes zitten erop! Oh, wat mooi! Jaja, zelf gedaan. Door mijn vader dan hè ;-)

Ja, die roze tegels vloeken bij het gelige graniet. Maar we hadden gewoon geen zin in zwart/wit of zwart/grijs. Yvo koos roze en ik was het er helemaal mee eens.

Nu

Eerder

Het granieten aanrechtblad kochten we op Marktplaats. M’n vader metselde de muurtjes waarop het aanrecht staat en stortte het beton.

Toen

Zo was het toen we het huis kregen. We sloopten de keuken – inclusief vloer – eruit. Huurhuis of niet, weg ermee!

En nu nog de gordijntjes onder het aanrecht. Moet ik ook mijn naaimachine maar eens opzoeken op zolder. Oei, daar ben ik niet meer geweest sinds de verhuizing…

26 Reacties

 1. Ook met de keuken bezig?! Toevallig post ik ook net een keuken blog. Wij zitten nog in jullie ‘toen’:)
  Bij jullie ziet het er al tof uit! Stoere tegeltjes!

  Reply
 2. @Sanne, we hebben het netjes gevraagd en dit was het antwoord:

  Vanmorgen ben ik bij u geweest aan de ****.

  Ik ga er namens volkshuisvesting mee akkoord dat u het bestaande keukenblok mag verwijderen en deze ook niet hoeft te bewaren.

  U mag hier een eigen blok plaatsen.

  Bij het ter zijner tijd verlaten van de woning dient u de keuken dan weer leeg en schoon achter te laten zodat volkshuisvesting er een blok kan gaan plaatsen.

  ——

  Dat wordt dus wel bikken als we eruit gaan…

  Reply
 3. Wat een fijne woningbouw! Wij woonden tot voor kort in een sloopwoning en dachten dat we de vloeren etc. wel konden laten liggen. Bleek dus niet het geval, we moesten alles strippen. Was echt nog een hele toestand (want ja, wij zullen eens niet ergens op het laatste moment achter komen ;) )

  Reply
 4. Wauw, heel mooi! Ik zou zelf nooit roze kiezen, maar roze of niet: ‘t is echt prachtig geworden. Jullie hebben er echt jullie stempel op geplakt :-)
  Wij zijn te lui om in ons huurhuis zo’n werken te doen… Alhoewel de keuken eigenlijk echt wel zou moeten verbouwd worden, en niet alleen omwille van esthetische redenen…

  Reply
 5. Ooh!! Dat is echt duizendmiljoen keer mooier dan het saaie huurhuisaanrecht. *jaloers* op handige de handige tegeltjesvaardigheden, *blij* met het kijkje in jullie huis!

  Reply
 6. Hey wat een leuk blog ontdek ik hier :-D Niet alleen wilde ik mijn jongste dochter Raaf noemen als ze een ventje was geweest, je huis is ook een bron van inspiratie. Wij verhuizen binnenkort naar een nieuwe huurwoning (woninkje?) en ik zit al druk te denken hoe ik straks dat witte mdf aanrechtblok beter kan laten ogen haha. Deze post is een mooi voorbeeld van wat wat je met een huurhuis kan doen, merk om me heen dat mensen denken dat je alleen een koopwoning echt van jezelf kan laten worden qua sfeer of dat het dus dit is wel eens een verademing. Zowel wat jullie ermee deden als de instelling en het enthousiamse. Super. Ik blijf je volgen.

  Reply
  • @Klasina, leuk dat je m’n blog hebt ontdekt :-) Onze buren hebben als motto: “waarom zouden we ook maar iets aan het huis of de tuin doen terwijl we hier binnen vijf jaar toch zeker wel weg zijn”…dan denk ik: vijf jaar!! Maak er iets van! Nou ja, en dat doen wij dus ook :-)

   Reply
  • @Klasina, wellicht niet helemaal netjes qua zinsbouw, maar het leest toch soepel, alsof je aan het praten bent…is ook een taalkundige kwaliteit toch ;-)

   Reply
 7. Precies, dat is het. Alsof 5 jaar niets is, het is wel je thuis, je veilige haven. Wij zitten nu al bijna een jaar zonder eigen woning, we verblijven noodgedwongen als tussenoplossing in een het huisje van een vriendin dat leegstond, en meer dan ooit besef ik me hoe belangrijk het is dat het van jezelf voelt, als je nest. Dus more power to you. En vooruit, ook alvast een beetje to me!

  Reply
 8. Hallo,

  Ik ben lekker op je blog aan het neuzen. Jullie huis is een ware inspiratie voor me, wat heerlijk! Ik probeer ook zo’n sfeer te creeëren in mijn (huur)huis. Het is nieuwbouw, dus is wat moeilijk. ‘Gelukkig’ is dat van mij ook maar 65m2. Wat stoer dat jullie de keuken zo hebben verbouwd. Ik ‘durf’ dat niet ivm de woningbouw, maar heb wel een hele lelijke!

  Reply
 9. Hoi hoi,
  Bij het zoeken naar voorbeelden van betegelde aanrechtbladen kwam ik op je blog terecht. Super leuk gedaan! Dat roze ga ik er hier echter niet doorheen krijgen…
  Mag ik vragen welke tegeltjes jullie hebben gebruikt en hoe het bevalt?

  Reply
 10. @Marieke, we hebben matte, dubbelgebakken (heet dat zo?) tegeltjes, in ieder geval niet met een glazuurlaag, maar dat de tegel van binnen ook dezelfde kleur heeft. We hebben ze voegloos gelegd (vonden we mooi) en eigenlijk moeten we nog een transparante hars (ofzoiets) in de voegen laten lopen zodat ze helemaal waterdicht zijn.
  Op sommige roze tegels zie je een verkleuring (bijv van een fles bessendiksap, zo’n kring-vlek) die ik er niet meer af krijg. Dat is het enige, voor de rest zijn we er superblij mee.
  Als je nog meer specs wilt dan laat het nog maar weten :-)

  Reply

Laat je reactie achter