Tuinplannen en een terugblik

Garden

Vorig jaar maart kregen we de sleutel van ons nieuwe (huur)huis, en ik ging toen meteen in de tuin aan de slag. De voortuin bestond namelijk uit houtsnippers met zevenblad en de achtertuin had de scooter-en-honden-look: grindtegels met hondendrollen.

Ik werkte hard, en het resultaat was er ook naar, de hele zomer en nazomer hadden we een mooie groene tuin. Nog lang niet hoe ik het wilde, maar met sommige dingen moet je gewoon geduld hebben. Dus dit jaar gaan we weer vrolijk verder.

Hieronder zie je een aantal voor-tijdens-na foto’s van de achtertuin. Het was echt heel lelijk toen we voor het eerst gingen kijken. Deze blogpost is dus ook speciaal voor mensen met een kleine, inspiratieloze tuin. Je kunt er echt wat van maken! En het hoeft niet veel te kosten.

Voor, tijdens en na – midden van de tuin

Tuin 3

Voor, tijdens en na – achter in de tuin

Tuin 1

Garden

Kinderhoekje 1

 Voor, tijdens en na – hoek bij keuken

Tuin 2

Garden

Meer foto’s van onze tuin vind je op Flickr. En hier zie je de voor-en-na foto’s van de voortuin.

Ik begon vandaag met het tuinplan voor het komend seizoen. Ik maakte de eerste schetsen en werd weer helemaal enthousiast. Ook dit jaar ga ik weer voor ultra-low budget, voor hergebruik en niet alles tegelijk willen.

Ik heb besloten om de grindtegels weg te doen. Vanwege ultieme lelijkheid. Dus ik ben ook (goedkope) bestratingsopties aan het onderzoeken…en heb al wat leuke ideetjes.

En omdat ik eigenlijk niet zo veel van tuinieren weet, ben ik benieuwd wat er nog van het vorig seizoen over is. Ik zag al groene knopjes her en der, dus ik heb goede hoop!

Garden

ps. we hebben vandaag de slaapkamer van de jongens onder handen genomen. Het is heel mooi geworden, en ze liggen er nu heerlijk te slapen. Foto’s volgen nog!

11 Reacties

 1. Wauw, wat een verbetering! Het is echt al een gezellig tuin geworden. Lekker met wat groen enzo… (zoals dat bij iedereen in zijn tuin zou moeten zijn, eigenlijk) Veel plezier met tuinieren!

  Reply
 2. Super! Wij wonen nu bijna 6 jaar in ons huidige (koop) huis met een behoorlijke achtertuin die totaal niet naar mijn smaak is! Ben ook jaar op jaar bezig om het naar mijn hand te zetten zonder dat het teveel kost en het begint te lukken. Geeft een hoop voldoening en ik doe weer inspiratie op uit jouw tuin, dank je!

  Reply
 3. Indrdaad, die grindtegels kun je omdraaien. En je kunt de achterkant evt. schilderen.
  Tips? Minimoestuin vind ik erg leuk. Op koninginnedag altijd tomatenplantjes en andere groenteplantjes etc te koop, altijd leuk voor de kinderen, snoepen uit eigen tuin:)
  Verd is wr ergens een zaalruilsite, moet je effe googelen. Ter bevordering van de biodiversiteit, maar ook leuk om van. Alles te proberen. Succes met je tuin!

  Reply
 4. Heerlijk he je eigen groene tuintje! Ik snap niet zo goed dat sommige mensen er gewoon helemaal niets mee doen (net zoals onze buren… die gebruiken hun tuin gewoon nooit). Maar goed wij stampen die van ons ook gewoon lekker vol met planten en bloemen. Ik word altijd blij als ik naar buiten kijk. Hopelijk snel wat mooi weer om lekker verder te werken in je tuin.

  Reply

Laat je reactie achter