Uit de kast

Ja, ik kom uit de kast…als tuinier wel te verstaan. En ik heb niet eens een tuin! Ik durfde me nooit te bestempelen als tuinier omdat ik vond dat je dan toch minstens een tuin moest hebben. Maar dankzij Alys Fowler durf ik mijn ware, groene ik aan u te tonen.

Ik heb namelijk twee balkons met plantjes en in huis ook nog verschillende kamerplanten. En zoals Alys het zo mooi zegt: het gaat er niet om dat je een hele grote tuin en heel veel planten hebt maar hoe je er mee omgaat. Een uitspraak naar mijn hart :-)

Heerlijk boek dus; De creatieve tuinier, van Alys Fowler. Een aanrader!

‘Tuinieren is iets wat je doet, niet iets wat je koopt. Je hoeft geen kapitalen uit te geven om een geweldige tuin te hebben. Slow tuinieren betekent de tijd nemen om te genieten. Het gaat om het proces, en niet om de snelle transformatie. Als je een beetje bouwt, een beetje spit, wat plant, vaak oogst en, nog belangrijker, niet probeert om alles tegelijk te doen, dan werkt de natuur met je mee. Want dat is tuinieren zonder dat het veel kost!’

Vergeet de ‘metamorfose’-cultuur, het tuincentrum en al je vastgeroeste ideeën over tuinieren: dit is een nieuwe, originele en praktische aanpak voor het aanleggen van een stijlvolle tuin. De creatieve tuinier helpt bij het creëren van een droomtuin, ongeacht de beschikbare tijd of ruimte. Het boek leidt doe-het-zelvers met groene vingers stap-voor-stap door het proces van tuinieren en geeft heldere en duidelijke instructies over alle facetten.

De auteur is een doe-het-zelver in hart en nieren, die vindt dat je niet alles wat je nodig hebt hoeft te kopen: je kunt het ook zelf maken, ruilen of van anderen krijgen. Dit boek staat bomvol goede ideeën voor de nieuwbakken tuinier. Van zelf vensterbakken maken van wijnkratjes tot het creëren van een stijlvol compostvat, en van het snoeien van vaste planten tot het vinden van gratis pootgoed.

Het boek is gericht op beginners en behandelt alle basisinformatie, zoals plannen, planten en snoeien volgens biologische en economisch verantwoorde methoden. Met zijn spitsvondige opzet en creatieve insteek reikt dit boek verder dan het doorsnee tuinierende publiek: dit boek is voor mensen die liever worden aangetroffen tijdens een zoektocht in een afvalcontainer dan winkelend in een tuincentrum.

Zo, en dan ga ik nu even naar mijn kleine zaailingen kijken.

6 Reacties

  1. ja, dat is een leuk boek he? Ik heb het een tijdje geleden aan iemand als kado gegeven, maar eigenlijk wou ik het zelf houden! :)

    Reply
  2. Ze was van de week op tv met een nieuwe serie !…erg leuk !…krijg je nog meer zin om in de tuin te werken :)

    Reply

Laat je reactie achter