Vega bonbon revolutie

Jaja, ‘t is een wat hoogdravende titel maar oh my god, wat waren ze lekker (en snel op).

Kneedbaar

Per toeval maakte ik een kneedbare chocolade substantie! Ik wilde namelijk ‘gewoon’ gesmolten chocolade mengen met hazelnoot en cranberries. Maar ik had maar 1 reep chocolade, en dacht dat aan te kunnen vullen met hagelslag. Ik heb beide (half om half) in een plastic bakje in de magnetron verwarmd. Steeds 20 seconden en dan weer goed doorroeren.

Raapzaad

Daarna werd de chocolade kneedbaar! Waarschijnlijk door de raapzaad-lecitine die in de hagelslag zit. Ik gebruikte de FAIR TRADE original, pure chocolade hagelslag. Toen ging er ineens een wereld voor me open. Ik zag een vega-bonbon-imperium ontstaan met zo’n Sjakie en de chocoladefabriek-fabriek. En dat ik dan, in interviews, steeds opnieuw moet uitleggen hoe ik die kneedbare chocolade de eerste keer ontdekte.

Afijn…ik heb een handje gedroogde cranberries fijngehakt en die door de chocolade geroerd. Daarna steeds om een hele hazelnoot een bolletje chocolade gekneed.

De balletjes rolde ik door fijngehakte amandelen en hazelnoten om een crunchy laagje eromheen te maken.

Revolutie

Vaak wordt me gevraagd of je wel alles binnenkrijgt als je vega eet. Het antwoord is nee. Je loopt zeker een tekort op aan bonbons, en dat is moeilijk op andere manieren aan te vullen. Gewone chocoladerepen zijn ook maar zo…hard. En de vega bonbons die te koop zijn (in een handjevol winkels), zijn 1 euro per stuk en als ik bonbons eet wil ik er niet 3 oppeuzelen, maar gewoon door kunnen eten totdat ik misselijk ben.

Ik besef me dat het voor niet-vegans niet zo erg bijzonder is, maar geloof me…voor vegans zijn bonbons iets waar je steeds opnieuw de ingrediënten van gaat lezen omdat je de hoop niet op wilt geven. Dus mijn kneedbare chocolade-ontdekking noem ik onbescheiden mijn vega-bonbon-revolutie.

Nog een goed weekeinde!

5 Reacties

 1. “vegan bonbons of the world unite!”

  als ik nu aan die bonbons denk loopt het water me nog door te mond… wat waren die lekkerrrr.

  x uit koblenz!

  Reply
 2. Hmmm, lekker!
  Kwam net nog veganistische truffels tegen bij de winkel hier om de hoek, zagen er ook niet verkeerd uit!

  Reply
 3. Hallo Suzette,

  Fantastisch, jouw ontdekking van de vega-bonbon! Ik heb er een heleboel gemaakt voor een chocoladewoekshop (nog nooit gedaan) op een vrouwendag. Ze waren supersnel gelukt en vooral lekker!!

  Groetjes en succes verder met je leuke website!

  Erica

  Reply

Laat je reactie achter