Veganaise en vega broodbeleg

“Maar wat doe je dan op je boterham?” Wordt mij vaak gevraagd als ik vertel dat ik veganist ben. Nou da’s eigenlijk heel gemakkelijk want ik eet ook gewoon een boterham met pindakaas, jam of hagelslag (wel even de ingredi├źnten lezen want ‘t is niet altijd vega).

Sandwich

Maar met iets meer fantasie kun je natuurlijk ook iets orginelers (en met wat meer vitamientjes) voor op brood verzinnen. Om maar wat te noemen: avocado, tomaat, gebakken of geroosterde aubergine en courgette, alfalfa, tofu (moet je wel bakken en/of kruiden, anders is ‘t zo’n slappe hap), geroosterde pijnboompitten, zeekraal, komkommer, sla…

Maak ‘t zelf!

En om het geheel af te maken een flinke klodder veganistische mayonaise, oftewel veganaise. Je kunt deze gemakkelijk zelf maken, zoals je in het onderstaande filmpje van EVA kunt zien. Starring mijn vriendin Maureen!

Zij hebben trouwens ook een erg leuk boekje uitgegeven; Veggie Lunchbox. Met heel veel lekkere recepten voor op brood.

Tips

Nog goede en lekkere tips voor vega broodbeleg? Zet ‘t in de comments!

3 Reacties

 1. Hmmm, dat ziet er lekker uit!
  Ik heb nog wel een goede tip: humus! Zelf te maken of gewoon te koop. Eventueel met zongedroogde tomaatjes, winterpostelein, zwarte olijfjes en sesamzaadjes tussen twee geroosterde boterhammen. Een favoriet van mij.
  Verder ben ik van het hartige beleg, dus ook de verschillende soorten vega beleg van de natuurwinkel doen het goed.

  Reply
 2. Super!!! Dit was voor mij een probleem…ik van mayo bij mijn patatjes. Nu at ik ketchup of mijn echte favo pindasaus! Vegan broodbeleg. Ik eet wat jij al aanhaalt, avocado met een beetje zout en schijfjes tomaat. Of ik eet falafal op mijn brood…heerlijk! Of ik eet pindakaas met een dun laagje sambal…ook lekker.

  Reply
 3. marmite is mijn grote verslaving! broodje roosteren, boter, marmite, een beetje rucola en/of komkommer… jammie!
  bovendien zit marmite boordevol vitamine b12.

  overigens ben ik (net als bar) liefhebber van pindakaas met sambal. andere variaties zijn broodje elvis (pindakaas met banaan) of broodje snickers (pindakaas met hagelslag) of de peanutbutter jelly sandwich (pindakaas met jam). wat een uivinding die pindakaas zeg…

  Reply

Laat je reactie achter