Verse broodjes en chocolade-eitjes zoeken…

broodjes4
…oftewel: vrolijk Pasen!

brood01

broodjes3

Ik maakte deze broodjes met mijn basisdeeg. Maar ik nam iets meer tijd voor het rijzen: 2 uur rijzen in de schaal, daarna vormen tot bolletjes en dan nog één uur rijzen. Daarna insnijden en bakken.

Ik maakte veel deeg klaar (2kg bloem). Voor deze broodjes, maar ook voor een een vlechtbrood en paashaantjes en -haasjes. Dan alleen nog maar een likje boter, thee en sap, en we zijn klaar voor het paasontbijt!

9 Reacties

  1. Mmm, die broodjes zien er lekker uit. Met 3 uur rijzen haal ik waarschijnlijk net de lunch in plaats van het ontbijt. Fijne paasdagen!

    Reply
  2. Ik heb een zelf-brood-maken-drempel waar ik al heel lang tegen aan hik. Ben zo bang ook dat het gewoon naar een saaie deegbal zal smaken maar misschien onderschat ik dan mijn eigen bakkunsten of de receptmakers. Maar als het wel lukt lijkt me dat zo leuk!! :) toch maar snel eens een poging wagen.

    Reply

Laat je reactie achter