Wat stinkt er zo?

Yvo had de bietjes al opgezet. Ik dacht er een lekkere bieten/witlof/appel salade van te gaan maken, maar wat stonk er toch zo in de keuken? Ik dacht dat er misschien iets lag te rotten in de koelkast…of ónder de koelkast.

Ik kon ook geen vergeten pannen met etensresten vinden. Geen babyluiers…en ik had vanmorgen toch echt deo opgedaan.

En toen rook ik het: het kwam uit de pan met bietjes. Maar die stinken toch niet zo?

Nee, dat klopt. Maar het waren dan ook geen bietjes. Het was namelijk wit onder de schil. Na even te hebben gegoogled kwam ik erachter dat het rammenas moest zijn. Familie van de radijs. Had ik nog niet eerder gegeten. En nog steeds niet.

Ik had de rammenas netjes in een bakje in de koelkast gezet. Om een andere dag nog te eten, als ik er een lekker recept voor had opgezocht.

Na een week hebben we de beschimmelde rammenas maar weggegooid.

3 Reacties

 1. Tja hahaha dat waren andere bietjes! Ik had een vraagje. Ik zit nu op alle etiketjes te lezen en bijna in alles zit eiwit. Bijvoorbeeld in waterijs of gewone naturele chips. Dat is toch ook dierlijk eiwit? Hoe weet je nou of het dierlijk eiwit is of plantaardig. Staat niet op de verpakking, dan neem ik maar aan dat het dierlijk is.

  Groetjes Bar.

  Reply
 2. Hoi Bar, dus je bent begonnen met alle ingredienten te lezen! Heb je ook al een vergrootglas aangeschaft ;-)

  Over je vraag; het woord ‘eiwit’ heeft eigenlijk 2 betekenissen, dus ik kan me voorstellen dat dat verwarrend is. Je hebt kippenei-eiwit als ingredient. Vanzelfprekend is dat van dierlijke oorsprong. Dan heb je ook nog eiwitten als bouwstenen, een ander woord hiervoor is proteinen. Er zijn allerlei voedingsmiddelen die eiwitten bevatten. Vlees, vis, melkproducten en eieren bevatten veel eiwit. Dit zijn de zogenaamde dierlijke eiwitten. Verder bevatten bijvoorbeeld graanproducten, bonen en peulvruchten ook veel eiwitten. Dit worden plantaardige eiwitten genoemd. Mensen maken trouwens zelf ook hun eigen eiwitten.

  Over de etiketten: als er eiwit bij de ingredienten staat dan is er een (grote) kans dat het kippenei-eiwit is. Staat het bij de productinformatie, (dat zijn de eigenschappen van een product zoals vetten, suikers, calcium, eiwitten), dan zijn dit de proteinen en die kunnen dus ook plantaardig zijn.
  Als er bij de ingredienten niets dierlijks genoemd staat dan zouden het plantaardige eiwitten moeten zijn.

  Ik hoop dat ik het zo goed heb uitgelegd…en als iemand nog aanvullingen heeft dan hoor ik het graag!

  Groetjes Suzette

  Reply
 3. Hoi Suzette,

  Dank je wel voor de goede uitleg. Gisteren was het mijn eerste vegan-dag! Ik heb tahoe met sperzieboontjes gegeten (met lekkere kruiden) en rijst en het smaakte geweldig! Zo net als lunch heb ik Alison brood van AH op met Avocado en tomaat (maar dit eet ik vaker als lunch). Het valt me op dat ik toch al een stuk minder vlees was gaan eten. Het is eigenlijk het avondeten wat nu veranderd, maar heb er eigenlijk geen moeite mee. Vooral na het zien van een paar filmpjes was ik in 1 klap overtuigd. Ben nu lekker op jacht naar recepten. Dat vind ik natuurlijk heel leuk. Nogmaals bedankt voor je uitleg! Alvast een heel fijn weekend.

  xxx Bar.

  Reply

Laat je reactie achter