Wigwam, of scandinavische stokkentent

wigwamOmdat Jippe te groot wordt om ons bijzettafeltje als tent te gebruiken, werd het tijd voor een nieuwe. Het leek me handig om een wigwam te maken die je gemakkelijk kunt inklappen als je deze niet gebruikt.

Het eerste idee was om wat takken uit het bos mee te nemen om de constructie mee te maken. Het bleek toch moeilijk om 4 goede stokken te vinden. Maar de Hubo bood uitkomst… We hebben 2 rondhout stokken (2.70m lang met een diameter van 1 1/2 cm) gekocht en deze doormidden gezaagd.

Toen ik de constructie ging testen moest er van Jippe natuurlijk meteen een tent van gemaakt worden. Dus alvast een grote doek eroverheen gegooid en spelen maar. Deze geinproviseerde tent leverde al erg veel speelplezier op, het was echter wel extreem instortgevoelig.

Even wat gesurfd om ideetjes op te doen qua bekleding. Stofjes gezocht (volgens mij is bruine ruitstof niet echt des indiaans…dus ik noem het maar een scandinavische stokkentent) En een schets gemaakt. S’avonds achter de naaimachine gekropen en de stoffen bekleding gemaakt.

Ik heb de bekleding aan de bovenkant met lintjes opgehangen aan de stokken en aan de onderkant heb ik in de hoeken ‘voetjes’ gemaakt waar de stokken ingestoken zijn.

Ik merkte vandaag wel dat de tent toch een beetje instabiel is dus ik moet de onderkant verstevigen zodat de poten in een 4-kant blijven staan en niet verschuiven t.o.v. elkaar. Hoe ik dat ga maken en toch de wigwam makkelijk kan inklappen moet ik nog even bedenken.

Ook heeft Jippe al behoefte aan wat privacy, dus een ‘deur’, in de vorm van een gordijntje, is ook nog een goede aanvulling. En wat betreft de stabiliteit; we kunnen de tent ook gewoon met haringen in het parket vastzetten ;-).

12 Reacties

 1. Hoi Maaike, ik heb het patroon zelf verzonnen. Maar niet opgeschreven. Dus ik kan je helaas niet aan een patroon helpen… Misschien een handige tip; ik heb eerst de stokken gekocht en daarna de stof eromheen op maat gemaakt.
  Succes ermee!

  Reply
 2. Hoe is het je gelukt om de wigwam steviger te laten staan. Ik wil ook zo’n wigwam gaan maken!
  Wat een super leuke site heb je en wat ben je creatief!

  Reply
 3. Ha Ans, bedankt voor je complimenten :-)
  Ik heb eigenlijk geen extra versteviging meer gemaakt. Door de voetjes onderaan en lintjes om de stokken blijft de wigwam redelijk goed staan. Je zou ook van latten een vierkant kunnen maken waarop de de wigwam vastmaakt maar dan is ie niet zo makkelijk meer in te klappen.
  Nou, veel succes in elk geval!

  Reply
 4. Hallo Suzzete

  Ik heb nog een vraag over de wigwam heeft u alles uit een stuk stof gehaald. Ik vind het zo leuk als de bodum er aan vast zit is erg handig.

  Groeten Maaike

  Reply
 5. Hoi Maaike, ik had er geen bodem in zitten maar dat kan natuurlijk wel. Dan blijft de boel nog beter bij elkaar. Je zou het kunnen uitproberen, veel succes!

  Reply
 6. ik ben moeder van 3 kinderen en ook veganist samen met mijn gezin.
  iemand tipte mij over deze website.
  echt heel leuk gedaan.
  ga zeker dit doorsturen naar kennisen die niet veganist zijn om te laten zien dat het echt geen straf is om zo te leven,eerder een feest in alle opzichten.

  Reply

Laat je reactie achter