Wij zitten in de tuin

Voortuin 8
Voortuin 10

De achtertuin had u al gezien, maar we hebben ook hard gewerkt in de voortuin. Daar zitten we ‘s ochtends vroeg in de zon, en als ‘s avonds als de zon weer weg is houden we het er ook prima uit.

Er groeit ook van alles eetbaars: viooltjes, pompoen, bonen, aardbeien, radijs, bieten, indische kers en kruiden. De peertjes zijn nog heel mini maar er zitten er best wel wat aan!

Voortuin 11
Voortuin 2
Voortuin 13
Voortuin 9
Voortuin 7
Voortuin 5
Voortuin 3

We drinken diksap met verse citroen en ijs, bananenshakes en eten salade en chips. Heerlijk pinksterweekend!

11 Reacties

 1. ha, nog een ‘eetbare tuin’ lezer?
  ik beperk me dit jaar nog tot de achtertuin, maar ben ook al plannen aan het smeden voor de voortuin.
  daar staan echter best wat mooie, niet-eetbare dingen in en het gaat me nogal aan het hart om die er zomaar uit te halen, nog een paar maanden sudderen die plannen denk ik.
  ziet er mooi uit bij jullie

  Reply
 2. Hihi, daar had ik nog nooit van gehoord, eetbare planten in de voortuin. Wat een idee! Ben ik ook niet zo beperkt met mijn spul wat juist WEL zon nodig heeft, zoals idd. aardbeien.
  Denk alleen dat dat niet zo’n goed idee is, tenzij ik het niet te dicht tegen het zeer goed onderhouden heggetje van max. 10cm. hoog aanplant.Buurman heeft nogal knipneigingen in ONZE tuin :S Mag niks tegen zijn heggetje aangroeien…
  Wil er eigenlijk nog iets tegen aan maken als afscheiding, maar mag niet teveel kosten. Nog tips?

  Reply
 3. de groenten in mijn voortuin doen het elk jaar opnieuw weer heel slecht : de komkommer en een deel van de pompoenen en courgetten zijn al helemaal weggekwijnd na 1 week in de volle grond… Er staan er nog een paar maar die zien er echt wel zielig uit. Alleen de snijbiet doet het :( gelukkig heb ik nog een groentenpottentuin achteraan want daar doet alles het goed !

  Reply
 4. Mocht je nog last hebben van ongediertebestrijding (link verwijderd door Suzette) dan weet ik nog wel een goede partij! tuin ziet er erg mooi uit!

  Reply
  • Hoi Ellen, ik heb geen last van ongedierte, blijkbaar wel van ongediertebestrijders die spammen in de comments…

   Reply
 5. Ilse: ik weet niet of je wellens in Nijmegen komt, maar mijn ouders hadden het zelfde probleem en ze hebben een prachtige schutting gekocht van gewoven takken en die was 20 euro voor 3 meter breed en 2 meter hoog geloof ik, aan de Oude Groenewoudseweg zit een klein tuin’centrumpje’ waar een hele vriendelijke man die verkoopt. Hopelijk heb je er iets aan.

  Reply

Laat je reactie achter