Ziek thuis, het regent, we verven

plankjes1

Op een gure dinsdag maakten we deze kleine schilderijtjes: op verschillende blokjes hout werkten we samen of alleen. En omdat we allemaal dezelfde – beperkte – kleuren gebruikten, passen ze heel mooi bij elkaar.

Nu nog een plankje ophangen om ze op te zetten, voor de groepsexpo!

verf04

Raaf was de kleurmenger

verf02

We gebruikten deze verf van Stockmar. Dat gebruiken we ook op papier, bijvoorbeeld voor nat-in-nat technieken en in combinatie met wit krijt.


En we maakten meteen ook nog kerstkaarten, met stempeltechnieken. Maar dat komt weer in een volgend bericht!

8 Reacties

 1. oh wat mooi! Goed idee zeg , ik heb nog een hele kist vol met Stockmar verfjes en mijn moeder een schuur vol stukjes hout … op naar verfblijheid ;-)

  Reply
 2. Wauw, echt heel leuk. Wat een goed idee om zulke kleine schilderijtjes te maken en ze met zijn allen te combineren. Ik moest ook maar eens fatsoenlijke waterverf gaan kopen, want ik wil ook wel weer eens nat-in-nat werken (of natter en natst, wat een leuk stukje met die mini-Jippe van lang geleden). En fijn dat je terug bent! (Ook al heb ik je ook een beetje gevolgd op instragram.)

  Reply
   • Ha, ha, dat laatste. Net als jij een tijd geleden heb ik (nog) geen smartphone en dat hoop ik nog een tijd zo te houden. Genoeg schermen in mijn leven. Ik zal wel zien hoe lang ik het nog volhoud, want er wordt toch meer en meer van uitgegaan dat je er een hebt.

    Reply
    • Hoi Geertje, ik miste soms toch wel de boot omdat ik geen WhatsApp had, ik ben nu toch wel heel blij met m’n telefoon, vooral voor Instagram en dus het gemak van WhatsApp (ik haat namelijk bellen). En ik kreeg ‘m gratis van m’n zusje, anders had ik er waarschijnlijk ook nog geen gehad…

     Reply

Laat je reactie achter